Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

5 gode råd til dig, der overvejer videoovervågning

Annoncør: Verisure

Flere og flere danskere vælger at sikre hjemmet med alarmsystemer med videoovervågning. Det er der flere gode grunde til. Først og fremmest sænker det risikoen for indbrud, hvilket har stor betydning for din tryghed og sikkerhed. Derudover er det nemt at styre og tilgå via app, så du altid har dit hjem ”lige ved hånden”.

Er du også en af dem, der overvejer at få installeret videoovervågning for at undgå besøg af ubudne gæster, kan du læse 5 gode råd nedenfor, som du bør tage med overvejelserne, inden du vælger hvilket system det skal være.

Trådløs videoovervågning

Hvordan har du det med ledninger? Synes du, de er pæne, eller vil du helst undgå at have dem hængende? Hvis du hører til sidstnævnte, skal du kigge efter trådløs videoovervågning. Der findes efterhånden mange gode overvågningskameraer på markedet med rigtig gode batterier, der kan holde strøm i lang tid alt afhængigt af, hvor meget kameraet er i brug.

Styring via app

Mange videoovervågningssystemer kan styres via app. Det betyder, at du altid kan tilgå overvågningen og se, hvad der foregår i eller udenfor din bolig. Det er enormt praktisk og giver en god tryghed altid at kunne tjekke ind.

Overvejer du f.eks. et system fra Verisure, bør du også vide, at deres videoovervågningskameraer omfatter både højttaler, mikrofon og sirene. Det betyder, at du via din app kan aktivere kameraets sirene, hvis du vil skræmme nogen væk. Derudover kan du via app også tale til og med personer i nærheden af kameraet.

Indendørs og/eller udendørs videoovervågning

Man kan få videoovervågningskameraer til både indendørs og udendørs brug. Nogen vælger begge dele, og andre kun den ene. Fordelen ved udendørs videoovervågning er, at man kan spotte ubudne gæster, allerede inden de kommer indenfor. Derfor er der mange, der nøjes med denne type.

Fordelen ved indendørs videoovervågning er, at man altid kan se, hvad der foregår i ens hjem. Skulle du mod forventning få besøg af en indbrudstyv, er det nyttigt at kunne se vedkommendes færden i hjemmet. Derudover kan det også være rart at kunne følge med i, hvad hunden laver, når den er alene hjemme.

Overvågning via professionel vagtcentral

Der findes videoovervågning, som kun du selv kan overvåge, men der findes også systemer, der er koblet op til en professionel vagtcentral. Fordelen ved tilknytningen til en vagtcentral er, at der altid er nogen, der reagerer i tilfælde af alarm. Vælger du f.eks. Verisure, holder en politigodkendt vagtcentral øje med signaler fra din videoovervågning døgnet rundt. Skulle alarmen blive aktiveret, kan alarmoperatøren tilgå overvågningskameraet og se, hvad der foregår. Med det samme alarmeres politiet, og der sendes en vagt til din adresse. Det betyder, at der altid er hurtig indgriben, uanset hvor du selv befinder dig, og du undgår selv at skulle stå ansigt til ansigt med en indbrudstyv.

Lovgivning

Det er tilladt at installere videoovervågning i sit hjem og på sin grund i Danmark. Det, du blot skal være opmærksom på, er at det ikke må kunne filme offentlige arealer. Det vil sige gader, fortove, stier osv. Hvis du installerer videoovervågning, har du pligt til at oplyse om det. Det kan du f.eks. gøre ved hjælp af de mærkater, der oftest medfølger.