Arkiver

Sponsoreret indhold

De seneste trends inden for online investering

Annoncør: Euroinvestor og SAXO

Investeringsverdenen er et marked i konstant udvikling. Forskellige aktier og aktiver falder og stiger i værdi hele tiden, og derfor kan det være svært at følge med. I denne artikel forsøger vi at give dig et overblik over de seneste trends inden for online investering, heriblandt daytrading, og så giver vi nogle bud på en række strategier du kan bruge for at lave langtidssikrede investeringer der ikke går af mode. Vi forklarer desuden kort hvordan du vurderer hvor præcis en akties pris er.

Man er naturligvis aldrig sikret på nogen måde når man investerer, men nogle investeringer er dog mere sikre end andre. Ligeledes gælder det naturligvis at en mere risikabel investering kan give bedre afkast over en kortere periode.

De mest populære aktier

Det kan virke åbenlyst, men det første råd vi vil give, er at investere i de aktier som handles oftest. Hvis du investerer de mest handlede aktier er der større chance for at prisen er den ”rigtige”. Dette skyldes at jo oftere en aktie handles, jo tættere kommer den på markedsprisen. Det er naturligvis oftest de mest populære aktier der er dyrest, men af og til vil forskellige industriers aktiekurser falde og stige.

Det kan også være du kan hoppe med på en trend, inden den for alvor tager fart. Mange mener eksempelvis at vedvarende energi er en branche der fortsat vil være i udvikling i fremtiden.

En bred portefølje

Det vigtigste som aktieinvestor og investor generelt er at investere bredt. Det betyder at du vil være bedst dækket ind mod pludselige fald i værdi ved at have investeret i en række flere forskellige aktier. Hvis du investerer i forskellige aktier, lider du ikke store tab hvis et firma skulle gå konkurs eller lignende. Hvis du vil investere på fuld tid og er risikovillig, kan du eksempelvis investere 75% af dit budget i forskellige aktier, og investere de resterende 25% i mere dynamiske markeder fra dag til dag.

Daytrading

Sådanne ’dynamiske markeder’ kan være Futures eller CFD’er, der typisk forhandles af daytradere. De udvikler sig fra dag til dag, og er karakteriseret ved at være gearet. Dette betyder at der både kan tabes og vindes mange flere penge end der investeres. Hos Saxo Bank er CFD Handel godt reguleret og udbudt til nogle af de mest konkurrencedygtige priser på markedet. Det er nemt at komme i gang, og har du tiden til at sætte dig ind i markedet og dets dynamik, har du mulighed for at tjene mange penge.