Arkiver

Sponsoreret indhold

3 bæredygtige tips til dig, der kører lastbil

Annoncør: Brylle LED

Kører du lastbil til dagligt? Så kender du formodentlig til det øgede fokus på økonomisk kørsel. Der findes et par forskellige teknikker, du kan gøre brug af, hvis du vil reducere dit brændstofforbrug, når du kører, hvilket i sidste ende er med til at forbedre effektiviteten på din arbejdsplads. Men hvad er hemmeligheden egentlig bag en mere klimavenlig kørsel? Det kan du få et par gode råd til lige her:

Undgå unødigt pynt på bilen

Den typiske lastbil er udstyret med masser af bling-bling, og det ser bestemt også smart ud – i nogle tilfælde er det endda også påført af praktiske årsager. Alligevel er det for det meste unødvendigt at have alt den pynt på lastbilen. Tænk på det således: Hver en enkelt komponent du tilføjer til lastbilen, er med til at øge lastbilens luftmodstand. Det kan resultere i et øget brændstofforbrug, hvilket belaster klimaet yderligere. Derfor kan du med fordel undgå det unødige pynt og spare penge på brændstof i stedet.

Når det er sagt, så er det selvfølgelig vigtigt at tjekke op på, at din lastbil er udstyret med de rette lygter. For eksempel anvendes markeringslygter ofte på lastbiler og trailere for at give dine medtrafikanter et bedre overblik over bredden på dit transportmiddel.

Vedligeholdelse af lastbilen er et must-have

Vil du gerne køre effektivt og miljøvenligt? Så kræver det først og fremmest, at din lastbil holdes ved lige. Hvornår har du for eksempel tjekket lastbilens dæktryk? Ved at sørge for regelmæssig vedligeholdelse af din lastbil, så kan du dermed sikre, at din lastbil altid er funktionsdygtig og i stand til at yde sit bedste, når du kører.

Her er et par fordele ved jævnlig vedligeholdelse:

  • Du slipper for ekstra og uforudsete reparationer.
  • Det giver et lavere brændstofforbrug, hvilket resulterer i lavere emissioner.
  • Der opstår mindre slitage på lastbilens komponenter.

Planlægning er nøglen til en klimavenlig køretur

Vil du gerne køre mere klimavenligt, så kræver det, at du bliver bedre til at planlægge din kørsel. Helt præcist går det ud på, at du tænker over, hvordan du kører, når du kører. For eksempel kan du øve dig i at bruge lastbilens momentum optimalt under kørslen. Forsøg at time og tilrettelægge kørslen således, at du kan køre lige igennem et lyskryds, når det bliver grønt. Jo mindre du skal træde på din speeder og bremser, desto mindre vil lastbilen belaste miljøet.