Arkiver

Sponsoreret indhold

Dansk mad er nu engang det bedste

Sponsoreret indhold annoncør: frederiksbergsmørrebrød

Alle ved det, selvom det er de færreste, som vil indrømme det. Der er efterhånden dukket rigtig mange forskellige typer af restauranter og butikker op, som hver især serverer alverdens forskellige typer af retter og mad, uanset om de stammer fra Tyrkiet, USA eller Asien. Det kan også smage meget godt, men der er ingen tvivl om, at når man har lyst til en god, fyldende aftensmad, så må det være en simpel omgang dansk mad.

Øst, vest, hjemme bedst

De fleste har nok prøvet det. Man har været en tur i udlandet og smagt en masse af den mad, som de spiser lokalt. Man har smagt frugter og grønt, som man end ikke anede eksisterede, og retter som man aldrig ville kunne håbe på at udtale navnet på. Det kan være, at man har været i Brasilien, Kina eller måske bare Frankrig. Lige meget hvor, så vil de fleste efter et par uger i udlandet have følt lysten til bare at spise et godt stykke rugbrød med leverpostej.

Det er ikke at sige, at fremmed mad ikke er godt. Nej, tværtimod. Eksotisk og ukendt mad smager ofte bedre end den traditionelle danske mad, og det er ikke uden grund. Der bliver brugt utallige krydderier i fantastiske blandinger, og maden der kommer ud er ofte fantastisk. Alligevel ville de fleste være enige i, at man aldrig kan komme galt i byen med en god gang stegt flæsk med persillesovs. Hvorfor er svært at sige, men én ting er sikkert: Det kan godt være, at det ikke er eksotisk, men godt er det altså.

En god gang smørrebrød

Der er ingen tvivl om, at en af de mest danske retter man kan finde, er det såkaldte smørrebrød. Men, kan man spørge, hvad er et smørrebrød egentlig? Det er der intet rigtig svar på. Et smørrebrød kan nemlig være alt fra et normalt stykke rugbrød med en smule pålæg, til et tårn af forskellige ingredienser, anlagt efter utallige uskrevne regler. Der er endda forskellige navne for bestemte kombinationer såsom ”Dyrlægens natmad” eller ”Sol over Gudhjem”. Smørrebrød er dog, i sin essens, ganske enkelt brød med pålæg.

Eftersom der er uendelig mange variationer af smørrebrød, så hører det også til rigtig mange steder. Nogle gange finder man smørrebrødet som blot en fin forret til hovedretten, og andre gange består hele måltidet af smørrebrød. Det kan også spises både til frokost og som aftensmad, så det er svært at gå galt i byen med en god gang smørrebrød. Det er måske en af de ting, som gør dansk mad så godt. Det er så simpelt, men det smager altid godt, og det er svært at spise det forkert.