Arkiver

Sponsoreret indhold

Italienske specialiteter er noget helt specielt

Sponsoreret indhold annoncør: ilconnubio

Italien er noget specielt. Et smukt og fascinerende land. Kulturen, menneskene, byerne, strandene og ikke mindst naturen er fantastisk. Og så er der maden, kaffen og vinen. Det italienske køkken er nok verdens førende og specielt kendt for de mange fantastiske specialister. Hvis du får mulighed for at nyde de bedste italienske delikatesser er middagen og hele dagen reddet.

Førende vinland

Italien er blandt verdens absolutte vinlande. Dråberne fra Støvlelandet er kendt over hele verden, og har et super godt ry. I Italien produceres vin i hver region, der har hver deres særpræg, og bemærkelsesværdigt nok står landet for hele 19 procent af verdens produktion af vine. Mange kender Barolo og Amarone fra Norditalien, Chianto og Brunello fra Toscana eller måske Marsala fra Sicilien. Men vin fra Italien er en videnskab, der aldrig stopper. Du kan bruge hele livet på at blive klog på den italienske vinproduktion, men stadig blive overrasket. Og heldigvis har du rig mulighed for at nyde meget italiensk vin i Danmark. Udvalget er specielt godt på de mange vinbarer, der skyder op rundt omkring i landet.

Et måltid i Italien

At indtage et måltid på en restaurant i Italien er ofte som en stor symfoni af oplevelser. Man skal tage sig tid til at nyde de ofte mange retter en middag byder op. Man starter ofte med en Aperitivo, der oftest er en lille kold drink, der vækker maven. Appetitten bliver øget med en Antipasta, der kan være carpaccio eller måske melonskiver med prosciutto. En lille lækker ret. Har man tid, følger ofte flere Antipasta, inden man går til Primo Piatto, der gerne er pasta med kød eller fisk. Selvfølgelig er der mange muligheder her, og det kan også være suppe eller risotto. Secondo Piatto er kød, måske fugl eller fisk og så med en sideret efter eget valg. Det er her, man er ved at være tilfreds med, hvad der er blevet indtaget. Men alligevel skal der afsluttes med Formaggio e Frutta. Altså dessert af ost eller frugt, og ofte med noget ekstra sødt ved siden af. Og så skal det hele rundes af med en espresso. Og kaffe i Italien er bare noget for sig. Kaffe er ganske enkelt en del af italienernes dagligdag, og måden de lever på. Italienernes evne til at stoppe op og tage en espresso er beundringsværdig.

Aperol Spritz

De seneste års helt store hit er drinken Aperol Spritz. En drink der oprindeligt stammer fra NordItalien, men har spredt sig som en steppebrand over hele Europa. Den består typisk af Aperol, mousserende, tør vin og danskvand. Og så skal der selvfølgelig is i. Den fungerer perfekt om sommeren, og du kan få den overalt på barer i Danmark. Super forfriskende og smagen af det ægte Italien.