Arkiver

Sponsoreret indhold

Teknologi og økonomi i virksomheden

Vil du gerne få bedre styr på økonomien i din virksomhed? Og er du ikke bange for at prøve kræfter med teknologiske løsninger? Så skal du måske læse videre i denne guide. Her vil du nemlig blive præsenteret for nogle forskellige måder, du kan forbedre din virksomheds økonomi ved at benytte dig af teknologi. Det er nemlig rigtig smart at bruge alle de muligheder, man har, for at danne sig et økonomisk overblik. På den måde kan du sikre dig, at din virksomhed forhåbentlig kan fortsætte med at vokse – og at væksten sker på et økonomisk bæredygtigt fundament.

Før du indgår en handel

En god del af din virksomheds indtægter kommer måske fra at handle med andre virksomheder, og derfor er det vigtigt, at du har godt styr på, hvem du laver aftaler med. Det er selvfølgelig ikke særligt bæredygtigt indgå handler med firmaer på randen af konkurs, men det er der heldigvis en løsning på i dag. Du kan nemlig få adgang til Visma Rating, som er en hjemmeside, hvorfra du kan indhente oplysninger om alle danske virksomheder, der er registreret med et CVR-nummer. På den måde kan du afgøre, om det er økonomisk fordelagtigt for dig at lave handler med dem.

Budgettering

Noget af det allervigtigste for at skabe en fornuftig økonomisk situation i virksomheden er selvfølgelig, at du kan lægge et fornuftigt budget. Her er det også rigtig godt at benytte sig af teknologiske løsninger, såsom Excel. Der findes dog også andre programmer, der kan bruges til budgettering, ligesom mange banker tilbyder hjælp. Når du lægger et budget, er det allervigtigste, at du har fødderne solidt plantet på jorden. Man kommer ingen vegne ved at skrive urealistiske beløb på urealistiske poster – hverken store eller små, for så skal man bare til at lave om på tingene igen.