Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan balancerer du fritid og arbejde som selvstændig

Annoncør: Hotel Kirstine

Som selvstændig er du din egen chef, og du er dermed selv herre over, hvordan du prioriterer din tid. Der er mange selvstændige, der finder det svært at balancere fritid og arbejde, netop fordi det ofte smelter sammen. Det kan resultere i, at du til tider arbejder alt for meget, og det kan påvirke dit humør og din produktivitet i negativ retning.

I denne guide får du en række nyttige råd, der kan hjælpe dig med at balancere din tid optimalt som selvstændig.

Prioritér ferie og familietid

Selvom du arbejder meget, bør du øve dig på at prioritere ferie og familietid. Din familie savner dig helt sikkert i de perioder, du arbejder meget. Derfor bør du udnytte din fritid til fulde ved at tilbringe kvalitetstid med din familie. Du kan eksempelvis forkæle din partner med et weekendophold sjælland.

Lav en arbejdsplan

Vil du være i stand til at holde fri, når du har fri, kræver det, at du er i stand til at sætte en tydelig grænse mellem fritid og arbejde. Det kan en arbejdsplan hjælpe dig i mål med. I arbejdsplanen skal du notere, hvornår du arbejder, og hvornår du holder fri. Således bliver det lettere at skelne mellem arbejde og fritid, så du kan holde fri, når du har fri.

Hold fri, når du har fri

Langt de fleste selvstændige kan nikke genkendende til, at arbejdet lidt for tit bliver taget med hjem på trods af, at arbejdsdagen er slut. Det kan være, du har en masse mails liggende, som du føler sig nødsaget til at besvare eller en uafsluttet opgave, som du rigtig gerne vil fuldende inden deadline. Disse arbejdsrelaterede ting bør blive på arbejdet. Hvis ikke, kan de være en stressfaktor for dig, når du kommer hjem og egentlig burde bruge tiden på at slappe af og nyde fritiden med familien.

Etablér et hjemmekontor, hvis du arbejder hjemmefra

Bruger du størstedelen af din arbejdstid på at arbejde hjemmefra? Så gør du klogt i at etablere et kontor i din bolig. Fordelen ved et hjemmekontor er, at du får et rum dedikeret til arbejde. Et rum hvor du kan fokusere og få ro.

Desuden forbinder din hjerne steder med handlinger. Det vil sige, at din hjerne ved, at når du er på hjemmekontoret, arbejder du, og når du træder ud derfra, så holder du helt fri.