Arkiver

Sponsoreret indhold

De 3 største billtrends i 2021

Mange af de trends, man ser generelt rundt i verden, gælder selvfølgelig også i bilbranchen. Biltrendsne afspejler et ønske om en anden fremtid – en grønnere og mere teknologisk udviklet fremtid.

Hvis man sidder og skal have ny bil netop nu, så er det en god idé at kaste et blik på nogle af de trends, der præger markedet netop nu. Der kan både være inspiration at hente, samtidig med at det kan være smart at tænke i forhold til sin bilinvestering. Når du skal ud at tage et lån fx et Bankly billån, så er det en god idé at vælge at bruge pengene på en bil af fremtiden fremfor en bil af fortiden.

Det grønne alternativ – elbiler

Den absolutte største trend i 2021 er elbiler. Der er utroligt meget fokus på elbiler både hos forbrugerne og på politisk plan i hele Europa. Det er netop nu, at elbilerne for alvor begynder at fange an på det danske marked. Sidste år blev der vedtaget en registreringsafgift, som sikrer, at elbilerne ikke får de samme høje afgifter som benzin- og dieselbiler. Det er fordelagtigt, hvis man vil tage et billån til sin nye elbil.

Der er især to ting, der gør, at elbilerne er steget så voldsomt i interesse herhjemme. Det er udbud af billigere elbiler samt flere ladestandere rundt omkring i landet. Tesla har endelig fået konkurrence, hvilket betyder, at flere har råd til at købe en elbil. Det er blandt producer som Peugeot, Opel, Fiat og Skoda, der nu også laver elbiler.

Ladehybrider – er det en god idé?

De nye afgiftsregler har medført, at ladehybrider er blevet helt exceptionelt populære. Reglerne favoriserer dog de store og dyre ladehybrider. Det er en bil, der kombinerer et opladeligt batteri med en forbrændingsmotor, så man har mulighed for at vælge en af delene. Dog er der på det seneste blevet sået en masse tvivl om, hvorvidt disse biler overhovedet er gode for miljøet?

For i og med at bilen har en forbrændingsmotor og en masse andet kompleks udstyr, bliver den tung, og har et endnu højere brændstofforbrug end almindelige benzin- eller diesel biler. Det bliver interessant at se, om trenden vender.

Digitalisering og anti-digitalisering

Det er ikke noget nyt, at vores biler bliver mere og mere digitaliserede. Men det er alligevel vildt, hvor meget teknologisk udvikling, der sker på dette område hvert år. I 2021 er vi stadig utroligt glade for gadgets og smarte teknologiske og digitale løsninger til vores biler. Det er der slet ingen tvivl om.

Men samtidig har der også tegnet sig et billede af en grænse for de mange digitale løsninger med touch, swipe og lignende. Det lader til, at forbrugerne synes, der er nogle ting, der gerne må være analoge og nemme at bruge især i en bil. Det er vigtigt, at de basale features er nemme at finde rundt i og kan betjenes brugervenligt og sikkert. Der bliver helt sikkert justeret på nogle knapper hos diverse bilproducenter i 2021.