Arkiver

Nyheder

Ønsker du at begynde at leve mere bæredygtigt? Læs med her

Du har måske klikket dig ind på denne hjemmeside, fordi du ligesom mange andre, er lidt mere opmærksom på klimaet, og du ønsker også selv at gøre en større indsats, end du gør lige nu. I dag er der et langt større fokus på klima, og det gør også, at du måske er langt mere fokuseret på det, fordi du netop er klar over, at du kan gøre en stor forskel. Men hvad kan du egentlig gøre? Vi kan give dig nogle råd her.

Overvej at bruge cyklen mere

Det kan være meget svært at ændre vaner, og det kræver selvfølgelig en tilvænning. En af de ting, som du kan gøre, der muligvis kan være en af de vaner, der er sværere at ændre, er at droppe din bil lidt mere. Det er selvfølgelig svært, hvis du skal på arbejde, og der er langt, men meget af det handler som sagt om tilvænning.

Hvis du har en ældre bil, og du er ret sikker på, at du faktisk gerne vil droppe bilen fuldstændig, kan du vælge at skrotte den, så du kan få en skrotpræmie. Du kan hermed få nogle penge for den, og det kan være, at din bil er i sådan en tilstand, at du ikke vil kunne få meget for den alligevel, herudover kan det kræve en stor indsats at skulle sælge den.

Mindre kød

Mad forbindes med mange forskellige traditioner, hvor kød er en stor del af mange af dem. Det kan derfor være svært pludselig at skære kød helt fra, hvis du er vant til, at det fylder en stor del i din kost. Derfor kan det være en god idé at starte langsomt ud og måske begynde at have flere og flere kødfrie dage. Det kan til sidst ende med, at du har en helt kødfri kost, hvis det er det, som du i sidste ende ønsker.

Mere genbrug

Vi kan alle sammen få lyst til at shoppe, og noglegange så har vi brug for noget nyt som vinterstøvler eller andet, og ting går jo i stykker. Her kan det dog være en idé at søge mere mod noget genbrug. Du kan finde enormt meget flot tøj og nyt tøj, og sommetider kan du slet ikke se på tøjet, at det overhovedet er brugt. Det kan også betale sig økonomisk.