Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan finder du en god gave til barnet der har alt

I dag er børn virkelig forkælede i forhold til for 20-30 år siden. Især her i Vesten har børn stort set alt hvad hjertet kan begære af legetøj og andre gadgets. Så hvad køber man til barnet der har alt? Heldigvis findes der i dag mange alternativer til iPhones og iPads, det er dog ikke sikkert at barnet nødvendigvis, synes at en alternativ gave, er bedre en det de allerede har, men vores børn har godt af at lave noget andet, end at sidde og kigge ind- eller ned i en skærm hele dagen. I denne artikel vil vi komme med at par bud på alternativer gaver, til børnene der har stort set alt hvad de kunne ønske sig.

Fidgets

Du har måske hørt om fidget spinneren? Den blev utrolig populær for et par år siden, og er siden faldet lidt i baggrunden igen, men der findes stadig et stort marked for fidget toys. Denne type legetøj har vidst sig at være gode for børn med forskellige diagnoser. Hvis vi bliver ved fidget spinneren, så har f.eks. børn med ADHD, kunne finde ro ved at sidde med dette legetøj mellem fingrene. Det eneste det kan er at dreje rundt, men der er noget ved vægten og balancen i legetøjet, der giver børnene en følelse af ro.

DIY-legetøj

En anden ting, som kan være et godt alternativ til alle de tekniske gadgets, som børn i dag har som ”legetøj” er ting man selv skal bygge, inden man kan lege med det. LEGO er det oplagte eksempel. Udover at man kan lege med det, når det er færdigbygget, så er der også en udfordring og en læringsoplevelse i at sidde og skulle bygge de forskellige modeller. Det er med tid at udfordre børnenes kreativitet og kan samtidig være med til at træne deres kognitive evner. Der findes mange forskellige typer af legetøj indenfor denne genre, men LEGO er altid et sikkert hit. Hvis dit barn er for lille til LEGO, er DUPLO et godt alternativ.

Denne artikel skal ikke ses som en fordømmelse af tablets og telefoner. Vi anerkender at de kan være gode metoder til indlæring, men det er ubestrideligt, at børn kan tage skade af overforbrug af digitale gadgets, så denne artikel skal ses som et slag, for at bringe nogle af de gode gamle typer legetøj, tilbage i stuerne og på børneværelserne. Det hele handler i sidste ende om balance.

Skriv et svar