Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan undgår du skimmelsvamp i dit hjem

Skimmelsvamp er noget som de fleste af os stifter bekendtskab med, på et eller andet tidspunkt i vores liv. Der skal ikke ret meget til, før at svampen viser sig i vægge og bag møbler, og det kan være svært at få bugt med. Det er dog ikke noget man bare kan ignorere, da skimmelsvamp kan give helbredsproblemer, især hos børn. Derfor skal man tage kampen mod svampen, så snart man opdager den. I denne artikel kan du læse om hvordan man opdager skimmelsvamp, bekæmper den, og undgår skimmelsvamp i sit hjem.

Sådan finder du skimmelsvamp

Hvis ikke svampen er synlig på væggen, så kan du med fordel foretage en måling. Til dette skal du bruge måleudstyr fra f.eks. LTM Instruments, eller andre topbrands. Med dette udstyr er det muligt at foretage en måling der kan klarlægge om det skulle være fugt i væggen. Hvis der er fugt i væggen, er der også risiko for at der er skimmelsvamp. For at fastslå dette, river du et stykke tapet af og ser hvordan væggen ser ud.

Sådan bekæmper du skimmelsvamp

Har du fundet skimmelsvamp bag tapetet, så er du nødt til at handle hurtigt inden det breder sig. Først og fremmest skal du rive tapetet af, indtil du ikke kan se mere svamp. Nå det er gjort så skal du vaske væggen ned med et specielt produkt og herefter lade det tørre. Efterfølgende skal du male det ramte område, med en speciel forsegler, som lukker svampen inde. Når det er tørret, kan du enten male væggen over, eller sætte nyt tapet på stedet. Under hele processen anbefaler vi at du arbejder med vinduerne åbnet.

Sådan undgår du skimmelsvamp

Alt efter hvilket rum du har fundet svampen i, er det vigtigt at du ikke sætter dine møbler helt op til væggen. Alle møbler bør derfor have en minimumsafstand til væggen på 5-10 centimeter, så væggen er fri og dermed ikke kan danne skimmelsvamp lige så let. Når svampen først er der, så kan den være svær at komme af med igen, så sørg for at den får de værste betingelser for at gro. Skimmelsvamp er dog ikke verdens største problem, så længe man opdager det i tide, og tager sig af det så hurtigt som muligt. Hvis det først får lov til at gro og brede sig, så kan det hurtigt bliver en større proces, at skulle af med det igen.

Skriv et svar