Arkiver

Sponsoreret indhold

6 fede trends du kan følge fra luksuriøse badeværelser

Et godt sted at starte hvis du vil have et luksuriøst badeværelse, og en trend mange luksuriøse badeværelser hele verden over følger, er at køre en minimalistisk, skandinavisk stil. Dette har mange fordele når det kommer til luksus.

En af de store fælder mange falder i når de skal gøre et badeværelse, eller et hvilket som helst andet rum luksuriøst, er at det hurtigt bliver for meget. I Skandinavien har vi dog en god tradition for luksus der ikke bliver for ”over the top”. Luksussen ligger i kvaliteten af træet, de rene linjer og den elegante funktionalisme.

2 – Taktilt fokus

Et begreb der fylder mere og mere i boligtrends er det taktile. Det taktile er det som kan opfattes eller mærkes ved berøring. Det har altså en særlig ”rørelig” kvalitet”. Alle kender til glæden ved at mærke noget der bare føles lækkert, hvad end det er noget blødt eller et materiale der bare har en behagelig overflade.

Lige præcis materialer er centrale når det kommer til det taktile. Gode materialer ser ikke bare godt ud, ej heller er de kun mere holdbare, de føles også bedre. Lækkert træ, forskellige stoffer, ja selv gode fliser kan virkelig bidrage positivt til det taktile aspekt af et rum.

3 – Udsigt

Udsigt er noget vi ofte tænker på i boligen, men dog sjældent på badeværelset. Badeværelset skal gerne være afskærmet og privat, så mange vælger at skærme for al udsigt, såfremt der er et vindue. Dette er forståeligt, men dog også misset mulighed, for udsigt og privatliv er ikke nødvendigvis modsætninger.

Ligger dit badeværelse et andet sted end stueetagen, enten i en lejlighed eller oppe i en villa, kan du overveje hvor meget man egentlig kan kigge ind. Måske er det kun den nederste del af vinduet der behøver at være matterede. Er badet i stuen, kan du overveje om en form for gardin kan give mening, så du kan skifte mellem udsigt og privatliv.

4 – Linjeafløb og designriste

Gulvafløbet er også en detalje der ofte er meget fokus på i luksuriøse badeværelser. Det klassiske, kvadratiske gulvafløb er for mange lidt kedeligt, og der er så mange federe alternativer der virkelig kan løfte dit badeværelse.

Mest udbredt blandt disse alternativer er nok linjeafløbet. Et linjeafløb er, som navnet antyder, et aflangt afløb der kan ligge frit i gulvet, men typisk løber langs med væggen. Dette giver et fedt, lidt hotelagtigt indtryk. Skal du have det lidt ekstra, kan du vælge en form for designrist, så også selve risten skiller sig ud fra det klassiske gitter.

5 – Vintage og genbrug

Vintagegenstande og genbrugsfund er blevet en stor del af boligindretningen, og hvor særligt genbrug før i tiden blev associeret med det modsatte af luksus er det i dag helt essentielt hvis du skal have luksus. For luksus handler også om charme og historie, noget nye møbler typisk mangler.

Der er mange ting du kan lede efter på vintagemarkedet som giver mening på et badeværelse. Et flot spejl er måske det mest åbenlyse. Gamle spejle kan være enormt flotte, og nogle gange kan du ovenikøbet spare penge. Et flot bord eller lille reol til lidt læsestof ved toilettet er også et lækkert touch.

6 – Luksuriøse detaljer

Skal du have et luksuriøst badeværelse, er det helt essentielt at du også tænker på de små detaljer. En luksuriøs indretning kan hurtigt ødelægges hvis du fylder det med alt muligt der ikke føles luksuriøst. Hav derfor fokus på alle detaljer og alle de små ting.

Det kan for eksempel være dine håndklæder. Har du investeret i et luksuriøst badeværelse giver det ingen mening at have dine gamle, slidte håndklæder liggende fremme. Undgå også generelt plastik hvis du kan. Ting som bambustandbørster og en træhårbørste ser og føles så meget mere luksuriøse, og er en ret stor del af helhedsindtrykket.

Skriv et svar