Arkiver

Sponsoreret indhold

Derfor skal du overveje tæpper på væggen

Tæpper, herunder særligt ægte tæpper, hat fået lidt af et comeback i boligindretningen i de seneste år. Dette er en super trend at komme med på hvis du værdsætter farver, kreativitet og godt håndværk.

Du kan selvfølgelig vælge helt klassisk at have dem liggende som gulvtæpper, men skal det være lidt ekstra, kan du overveje at få tæpper på væggen. Det kan måske lyde lidt mystisk, men som vi skal se her, er der faktisk en hel masse fede fordele ved at gøre det sådan.

1 – Farver i hjemmet

En af de helt store indretningsfordele med tæpper generelt, og en fordel der bliver forstærket af at hænge tæpperne op på væggen, er hvor nemt og elegant de bringer farve til din bolig. Ægte tæpper kommer typisk i en række farver og mønstre, men den gode kvalitet og de naturlige farver gør det ofte ekstra elegant.

Og udvalget er da også stort. Som vi skal se senere, er variationen i tæpper stor, men dette gælder altså også på farvefronten. Det er ikke kun de klassiske, røde nuancer du kan få fat i. Flotte blå tæpper er der mange af som vil passe godt ind i ethvert hjem.

2 – Alternativ til kunst

Tæpper har en masse praktiske funktioner, men vi skal ikke glemme at ethvert ægte tæppe er et helt kunstværk i sig selv. Dette bliver virkelig fremhævet når de hænges op på væggen. Der er selvfølgelig ikke tale om kunst med motiver, men i stil med meget moderne kunst er fokusset på mønstre og farver. Dette er de farverige kelim tæpper er godt eksempel på.

Der er desuden så meget historie at gå ned i. Nogle mønstre kan være særligt udbredte i en bestemt region, for tæpper laves utroligt mange steder. Skal du virkelig gør noget ud af det, kan du endda ramme tæppet ind. Dette understreger virkelig at det er et objekt der er værd at kigge ordentligt på.

3 – Taktil kvalitet

Et fokus der er kommet indenfor boligindretning på det seneste, omhandler det taktile. Det taktile er måden ting føles på, altså skal indretningen ikke bare se godt ud, den skal føles godt og give et indtryk af dette.

Tæpper på væggene giver lige præcis dette. Særligt tæpper med lang luv behøves ikke engang røres før du kan fornemme hvordan det vil føles. Det er lige præcis sådan nogle oplevelser du gerne skal have i en moderne bolig.

4 – Bedre akustik

Vi har indtil videre talt meget om de æstetiske fordele ved tæpper på væggene, men de har nu også nogle gode og praktiske fordele. Mens de ikke garderer dig mod fodkulde som gulvtæpper ville, kan de hjælpe på andre måder i dit hjem. En af disse måder er ved at skabe bedre akustik.

Mange moderne hjem har typisk mange rene flader hvor lyd let kastes tilbage. Dette kan give e lidt rungende akustik. Du lægger måske ikke mærke til det, men dårlig akustik er noget hjernen opfanger, og det kan bidrage til at gøre dig træt og i værste fald give hovedpine. Tæpper absorberer meget lyd og kan dermed hjælpe dig med at få forbedret akustikken.

5 – Mange muligheder

Den sidste fordel ved at hænge tæpper på væggen, er hvor mange muligheder du har. Vi har allerede været inde på hvor stort udvalg af farver der er, men dette er bare toppen af isbjerget. Da tæpper kommer fra mange regioner og kulturer, er variationen helt enorm.

Foruden farverne er forskellen i mønstre helt fantastisk, og kan gå fra det helt simple til meget komplicerede. Størrelserne er også mange, så selv hvis du kun har lidt plads vil der være et tæppe til dig. På den måde er det faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan gøre med tæpper på væggene.

Skriv et svar