Arkiver

Sponsoreret indhold

Guide til dig der køber din mountainbike online

Det er mere populært end nogensinde før at køre på mountainbike. Det er en cykeldisciplin, alle kan være med til, uanset om du bruger cyklen til hverdag, til terrænkørsel eller leg med vennerne. I takt med at mountainbikens popularitet er steget, er efterspørgslen på kvalitetscykler øget. Særligt online er salget at mountainbikes, cykeludstyr og cykeltøj steget. Muligvis fordi udvalget er større, og priserne ofte er meget konkurrencedygtige. Uanset om du er fuldstændig nybegynder og leder efter din første mountainbike, eller er en øvet biker, som går op i, at din cykel har de helt rigtige bremser, pedaler eller andet udstyr, bør du læse denne guide, inden du køber din nye mountainbike på Bikester.dk.

Overvej hvad du skal bruge din mountainbike til

Der er flere ting, du bør tage stilling til, før du kaster dig ud i at købe en mountainbike online på for eksempel Bikester.dk. Hvis du ikke gør dig de rette og grundige overvejelser, kan du hurtigt komme til at bruge rigtig mange penge på en cykel, som slet ikke opfylder dine behov. Du kan naturligvis spørge andre motionscyklister til råds, men du vil sikkert hurtigt finde ud af, at der er lige så mange præferencer, som der er MTB’ere. Gør dig nogle overvejelser om, hvad du skal bruge din cykel til, og hvor mange penge du er villig til at give for den. Der er for eksempel ingen grund til at købe en dyr mountainbike, hvis du primært skal bruge den på cykelstien til og fra arbejde. Er du derimod aktiv cykelrytter og deltager i løb, kan det godt betale sig at smide lidt flere penge efter en god cykel.

Skal du have små eller store hjul?

Nå du ved, hvad du skal bruge din mountainbike til, og hvor mange penge du vil bruge på den, kan du begynde at se på, hvilken type det skal være. Du kan for eksempel vælge at køre med store eller små hjul. Før i tiden kørte de fleste MTB med en hjulstørrelse på 26 tommer, men i dag fremstilles langt de fleste cykelhjul i størrelse 29 tommer. Man kan sige, at de store hjul generelt kører nemmere over forhindringer, mens mindre hjul er væsentlig nemmere at manøvrere rundt i sving. Men i sidste ende afhænger det helt af, hvad du selv har det bedst med.

Mountainbike med hardtail eller fuld affjedring?

Affjedringen på din mountainbike er temmelig afgørende for din køreoplevelse. Du kan vælge mellem at købe en cykel med hardtail, hvor affjedringen sidder i forgaflen eller en cykel med affjedring både foran og bagved. Det er affjedringen, der hjælper dig med at holde balancen i ujævnt terræn. En mountainbike med fuld affjedring er for den øvede rytter, da cyklen er sværere at styre. Til gengæld beskytter den dig i hårdt og udfordrende terræn, som kræver masser af teknisk kørsel. En mountainbike med hardtail er mere allround, nemmere at styre og til kørsel på cykel- og skovstier.

Vælg den rigtige type bremser

En mountainbike har brug for stor bremsekraft særligt på de stejle nedstigninger. Derfor er de udstyret med de såkaldte skivebremser. Her findes der to slags, nemlig hydrauliske skivebremser eller mekaniske. På de billigste cykler og mountainbikes til børn er der monteret mekaniske bremser, som bremser ved hjælp af et bremsekabel. De fleste ryttere foretrækker hydrauliske bremser, som er et lukket bremsesystem, der dog koster lidt mere.

Du kommer ikke udenom det gode cykeludstyr

En mountainbike står ikke alene, og du kommer ikke uden om at skulle investere i et minimum af cykeludstyr. En cykelhjelm er et must for alle, der har tænkt sig at køre ud i trafikken, og et par gode cykelsko er også helt uundværlige. Her skal du være opmærksom på, hvilken type pedaler din mountainbike har. En cykel med klikpedaler kræver særlige cykelsko med klamper, som kan klikkes fast. Det sikrer, at du ikke pludseligt mister fodfæstet. En cykel med flats-pedaler kræver ikke særlige cykelsko men dog alligevel en flad og kraftig sål. Har du tit en fod på jorden og skal ned at løbe ved siden af cyklen, kan det være en fordel ikke at skulle klikke sig af og på pedalerne hele tiden. Du finder et stort udvalg af cykeludstyr hos Bikester.dk.

Skriv et svar