Arkiver

Sponsoreret indhold

Kom i gang med at læse flere bøger

Forskellige mennesker har forskellige hobbies. At læse er en af de sunde af slagsen, for det udvider din viden, øger dit ordforråd samt din læsehastighed og aktiverer mange andre centre i din hjerne. Bøger kan både gøre dig klogere på andre og dig selv, og der findes utallige af dem, så der er helt sikkert nogle for dig.

Led efter din genre

Der eksisterer en del forskellige litterære genrer. Der er skønlitteratur, faglitteratur og adskillige undergenrer til disse. Det betyder også, at du som nybegynder på feltet muligvis vil opleve, at du ikke rammer de rigtige bøger med det samme. At læse en bog færdigt og opleve at få udbytte af at læse den kræver, at det er en bog, der rent faktisk fanger din interesse og holder dig fast, ligesom en spændende film kan gøre det. Prøv dermed diverse genrer af, før du begynder en mere målrettet bogsøgning.

En anden måde at læse på er at læse eksempelvis netaviser. Du kan for eksempel blive klogere på aktuelle nyheder på Varde Netavis. Varde Netavis har mange nyhedsartikler og lignende for personer med forskelligartede interesseområder.

Deltag i bog-fællesskaber

Når du først er blevet opsat på læsning, fordi du er begyndt at finde bøger, der for alvor kan hive dig ud på kanten af stolen eller fremkalde ægte, følelsesmæssige reaktioner, savner du måske nogle at dele dine spørgsmål og oplevelser med. Det kan du gøre i eksempelvis en bogklub i dit nærområde. Der findes også mange bog-fællesskaber i Facebookgrupper, hvor du kan melde dig ind og deltage i bog-relaterede diskussioner samt blive inspireret af andres læseforslag og -anbefalinger.

Lån på biblioteket

Som nævnt kan det være svært at finde de rette genrer og bøger. For at undgå at spilde penge på bøger, du ikke nyder læsningen af, kan du starte med blot at låne på et bibliotek.

Skriv et svar