Arkiver

Nyheder

Ny trend breder sig – livestreaming af begravelse

Under coronapandemien så mange nye løsninger dagens lys, for med de mange restriktioner som påvirkede os alle, var det nødvendigt at finde på nye måder at gøre tingene på for at de kunne lade sig gøre. Særligt til begivenheder, der ikke kunne udsættes, måtte man være kreativ, og i dette lys skabtes en ny trend, nemlig at livestreame begravelser. Læs med her og få mere at vide om denne nye trend.

Netop på grund af restriktionerne omkring forsamlinger var det svært at gennemføre en begravelse som ønsket, da kun de allernærmeste måtte være med af hensyn til smittefare. Her opstod idéen med at streame begravelsen, så også venner og bekendte kunne følge med i den afdødes sidste rejse. Noget tyder på, at denne trend er kommet for at blive, for mange har indset, hvor nyttigt et reskab, der her er tale om, og som med en vis sandsynlig i fremtiden kommer til en bedemand nær dig.

Nu kan alle deltage

Der kan være flere grunde til, at nogle vælger at livestreame en begravelse. Under pandemien var der som bekendt tale om at forsamlingsforbuddet kun tillod de allernærmeste at deltage, men der kan også være tale om, at pårørende af andre grunde ikke kan deltage i højtideligheden, eksempelvis på grund af sygdom eller hvis man befinder sig langt fra Danmark og ikke kan nå frem. Da kan livestreaming være en mulighed for familien at benytte, så alle, der ønsker det, kan følge den sidste rejse. Livestreaming er noget andet end almindelig streaming, hvor der er tale om eksempelvis at se film.

En dag der ikke kommer igen

Livestreaming kan oversættes til direkte videotransmission, og kan udover begravelse også benyttes til andre kirkelige handlinger som en dåb eller et bryllup, hvor eksempelvis brudens forældre på grund af sygdom ikke har mulighed for at være til stede i kirken og se deres datter blive gift. Denne store dag vil man ikke gå glip af, og her kan livestreaming altså være en mulighed. Det foregår ved, at et kamera sættes op et diskret sted eller at en person filmer, og der sendes live ud til seerne via et link, der kun kan tilgås af inviterede. Dermed kan man sidde hjemme i sin stue, i sin sygeseng på hospitalet eller måske fra sin kvægfarm i Australien og se med.

Gør det selv eller få hjælp fra bedemanden

Hvis man har forstand på det tekniske omkring livestreaming, kan man, hvis præsten tillader det, selv stå for livestreamingen, men flere og flere bedemænd tilbyder at sørge for set-uppet omkring transmissionen af den kirkelige handling. Det kan derfor kan det være værd at søge efter en bedemand, der tilbyder netop livestreaming, hvis man ved, der er deltagere, der af den ene eller anden grund ikke kan være med på dagen.

Skriv et svar