Arkiver

Guide

3 tips til at forlænge din bils levetid

Hverdagen glider nemmere og hurtigere, når du har din egen bil som transportmiddel. Men der er ingen tvivl om, at det kan være både dyrt og tidskrævende at eje og vedligeholde en bil. Læs med her og få tips til, hvordan du bedste passer på din bil, så du kan have glæde af den i mange år.

Husk at tage til service

At tage sin bil til service kan godt sammenlignes med et årligt tjek ved lægen. Reparationer kan blive dyre og omfattende og ved jævnligt at få din bil til service, kan du sikre dig, at skader eller fejl når at blive taget i opløbet, inden de bliver for alvorlige. Led efter værksteder, som tilbyder en serviceaftale, så du aldrig glemmer at få bilen tjekket.

Hold bilen pæn og ren

Det er klart, at biler bliver beskidte, når vi kører i dem. Det er vigtigt jævnligt at sørge for grundig rengøringen, da store mængder af snavs og fugleklatter kan begynde at påvirke lakken, hvis det hober sig op, og fortsat får lov at sidde for længe. Prioriter pleje af bilens ydre, så den holder sig pæn mange år endnu. Dette gælder også bilens interiør. Forlæng holdbarheden af sæder og måtter ved jævnligt at støvsuge og tørre af, så du undgår udskiftning grundet slid.

Parker med omtanke

Bilkabuler er trælse at opleve, og selvom det ikke en din skyld, at personen ved siden af har smækket sin dør op i din bil, så kan du prøve at undgå uheldet. Hvis der er mange ledige pladser, så parker væk fra andre biler. Om du så skal gå lidt længere hen til indgangen, er det værd, hvis det sparer dig besværet med en bule. Som huskeregel bør du også undgå parkering ved siden af store biler og under træer med forhøjet fare for fulgeklatteri.

Skriv et svar