Arkiver

Guide

Sådan kan dit særlige behov afhjælpes med et hjælpemiddel

Sponsoreret indhold

Livet er ikke altid en dans på røde roser. Det er det især ikke, hvis man har særlige behov, der lægger en dæmper på ens overskud og glæde i hverdagen. Heldigvis findes der i dag hjælpemidler til stort set alle tænkelige specielle behov. Der findes bl.a. hjælpemidler til gigt, tremor, demens og meget mere.

Hos Gloria Mundi Care kan du købe hjælpemidler til børn og voksne med særlige behov. I denne artikel vil du blive introduceret for nogle konkrete hjælpemidler, der måske kan gøre din hverdag en tand bedre.

Hvis du lider af gigt

Lider du af gigt eller en anden reumatologisk sygdom, så kan du helt sikkert nikke genkendende til, at gængse dagligdagsopgaver kan virke helt uoverskuelige. Du kan f.eks. opleve udfordringer med at spise, med at tage sko på, med at tørre din krop efter et brusebad eller noget helt fjerde.

Livet med gigt kan være hårdt og udfordrende, men der findes efterhånden mange fantastiske hjælpemidler til mennesker, der lider af gigt. Der findes bl.a. gode hjælpemidler til personer med gigt i fingrene.

Der findes bl.a. følgende hjælpemidler til gigtplagede personer:

 • Automatisk sæbedispenser
 • Vinduespudserrobot
 • Badeskammel
 • Elektrisk armstøtte
 • … og meget mere!

Hvis du lider af demens

Der findes naturligvis også hjælpemidler til de tusindvis af ældre, der lider af demens.

Demens kan komme i mange grader, men hvad end du – eller din pårørende – lider af let demens, moderat demens eller svær demens, så giver det mening at købe hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lidt sjovere og lettere.

Enhver person der lider af demens har behov for tryghed og ro, og personen vil have et naturligt ønske om en højere livskvalitet. Det er netop i den anledning, at nogle af markedets hjælpemidler kommer ind i billedet. Hjælpemidlerne kan desværre ikke trylle sygdommen væk, men de kan til gengæld gøre det lettere for den demensramte at huske, at finde ro og finde glæde i hverdagen.

Der findes bl.a. følgende hjælpemidler til demensramte personer:

 • Demenshund
 • Interaktiv musikvest
 • Tyngdetæppe
 • Dukke med musikterapi
 • … og meget mere!

Hvis du døjer med rygproblemer

Rygproblemer er noget, der kan ramme alle mennesker – såvel de ældre som de unge.

Rigtig mange mennesker lider af kortvarige eller langvarige rygproblemer, men blot fordi det er udbredt at have problemer med ryggen, så er der ingen grund til at acceptere tilstanden.

Rygsmerter kan påvirke din hverdag negativt på flere forskellige fronter. Smerterne kan ikke blot gøre det svært at dyrke motion og klare pligter som rengøring og indkøb. Det kan også gøre det svært at finde energi til at passe et job.

Der findes bl.a. følgende hjælpemidler til personer med rygproblemer:

 • Hæve-sænkebord
 • Trykaflastende siddepude
 • Langt skohorn
 • Fodgynge til skrivebord
 • … og meget mere!

Skriv et svar