Arkiver

Sponsoreret indhold

Det skal du huske når du flytter hjemmefra

Studiestarten er lige for døren, så derfor er du bestemt ikke alene, hvis du står og skal til at flytte hjemmefra for første gang. Det kan være noget så bøvlet at finde ud af det hele, og det er ikke alt forældrene kan huske fra den gang det var dem selv. Derfor får du her tre tips, som måske gør det lidt nemmere for dig at flytte hjemmefra.

Find en tandlæge

Noget af det som mange glemmer, eller bare udsætter, er at finde en tandlæge i den nye by. Hvis du for eksempel har boet i Viborg hele dit liv, men nu flytter til hovedstaden, så skal du på jagt efter tandlæger københavn. Selvom det virker som en nem og billig løsning bare at lade være med at gå til tandlæge, så kan det altså have ret så alvorlige konsekvenser senere i dit liv.

Læg et budget

Det næste tip er at få styr på din økonomi ved at lægge et budget. Der er nemlig utroligt mange ting som du lige pludselig skal til at betale for. Det er for eksempel forsikringer, husleje og mad. Mens du boede hjemme, var det ligegyldigt om du fyrede hele din SU af på øl og snacks i løbet af månedens første uge, men hvis det sker efter du er flyttet hjemmefra, så skal du altså ud at have et lån for at få mad på bordet – og det er bare ikke super fedt.

Find de nemme løsninger

Specielt i starten kan det være utroligt udmattende at være flyttet. Du skal både lave mad, vaske tøj og passe din skole eller dit job. Når du er presset, er det faktisk helt okay at finde de nemme løsninger. Det kan for eksempel være at du køber de billige færdigretter fra Føtex, så du ikke skal hverken lave mad eller vaske gryder op.

Skriv et svar