Arkiver

Blog

Gode tips til dig, der skal købe sofabord

Hvis man har en sofa, kan man næsten ikke undvære et bord til. Her kan man sætte sin kaffekop, have et blad eller en bog liggende, og hvis man holder af at spise aftensmad foran fjernsynet, kan man bruge bordet til at spise ved. Det er ikke helt lige meget, hvilket bord man vælger, så læs med her og få gode tips, hvis du skal ud at investere i et sofabord.

Der er nemlig flere ting, man med fordel kan have i tankerne, inden man sætter kursen mod den nærmeste møbelforretning eller går i gang med at researche på nettet. I og med at et sofabord typisk er et bord, man har i mange år, kan det derfor betale sig at få købt det helt rigtige. Når du har besluttet dig for, hvad det skal kunne, så find et sofabord her, der passer til dine behov.

Hvor meget plads er der behov for?

En af de ting, man kan overveje, inden man går i gang med at kigge efter sofaborde, er størrelsen. Hvor stort skal bordet være? Her kan man dels tænke i, hvor meget plads, man har brug for, men også størrelsen på sofaen, det skal passe til. Er man en familie på fem, der ofte skal sidde og hygge sig sammen med måske at se en god film med en hjemmebagt kage til, er der behov for et stort bord, men hvis du kun er dig selv, kan et mindre bord måske gøre det.

Glas, træ, sten eller jern

Udover størrelsen kan materialet også være værd at tænke på, når man skal vælge et sofabord. Et glasbord kan være flot, men her skal man hele tiden passe på ikke at få slået det i stykker, og det vil være nødvendigt med enten dug eller dækkeservietter. Et bord i træ kan være hyggeligt, men her skal man være opmærksom på at få tørret eksempelvis rødvin op med det samme, hvis man spilder, så der ikke efterlades grimme pletter eller skjolder.

Der er mange materialer, man kan vælge til sit sofabord, og her kan man tage udgangspunkt i både det praktiske men også designet. Et sofabord skal passe til sofaen og resten af stuens interiør, så det hele hænger sammen og man får et harmonisk udtryk.

Herudover kan man også tænke i, om man ønsker et bord med en hylde under, hvor der kan opbevares blade og bøger, så de ikke ligger og fylder på selve bordet. Særligt bakkeborde har ofte en hylde, og det kan være utroligt praktisk. Med et bakkebord skal man dog blot være opmærksom på, at det er en smule mere besværligt at tørre af på grund af kanterne, men hvis man ikke ser det som et problem, kan et bakkebord være både smukt og praktisk.

Skriv et svar