Arkiver

Business

3 tips til bedre ergonomi på kontoret

Rigtig mange mennesker bruger en stor del eller måske hele arbejdsdagen foran en computerskærm. Selvom man måske skulle tro, at det ikke slider så meget på kroppen at sidde foran skærmen hele dagen, så ender nogle desværre alligevel med “kontorskader” som eksempelvis en musearm eller ondt i ryg/skulder eller nakke. I denne artikel kommer vi med 3 gode råd til, hvordan du kan få en bedre ergonomi på kontoret.

Invester i et hæve/sænkebord

En af de mest basale ting du kan gøre, er at investere i et hæve/sænkebord. Det giver muligheden for, at du kan stå op i løbet af dagen, så du ikke sidder på kontorstolen hele dagen. Det kan være rart med noget afveksling, ligesom du også øger muskelaktiviteten og dermed også forbrændingen, når du står op. Et hæve/sænkebord er ikke den billigste investering her og nu, men det kan gøre rigtig meget for ergonomien på kontoret.

Ergonomisk tastatur og mus

Skriver du meget på dit tastatur og navigerer meget med din computermus, så kan et ergonomisk tastatur og en ergonomisk mus være et godt værktøj til at forebygge musearm. En rullemus er en velkendt løsning, når det kommer til ergonomiske mus. Et kendt mærke der laver gode ergonomiske mus er Rollermouse. Du kan dog også få mere klassiske computermus, hvor der er mere fokus på ergonomien. Her vil du typisk have muligheden for at justere vinklen på musen. Der findes også mange varianter af ergonomiske tastaturer – eksempelvis med en anden hældning eller med blødere knapper. 

Få gang i kroppen med et gåbånd

I forlængelse af et hæve/sænkebord kan bruges et gåbånd. Gåbåndet kan sammenlignes lidt med et løbebånd – du går blot i stedet for at løbe. Et gåbånd giver dig mulighed for at få bevæget dig, mens du arbejder ved skrivebordet. Det kræver sin tilvænning at kunne koncentrere sig imens, men får du knækket nødden så kan et gåbånd være et rigtig godt værktøj til en bedre ergonomi på arbejdspladsen og til at få sat gang i blodomløbet, når du arbejder. Et ergonomisk produkt sammenligneligt med et gåbånd er en kontorcykel.

Som du kan læse, findes der masser af ergonomiske produkter til kontoret. Dem vi har nævnt her i artiklen er blot et lille udsnit. Der findes eksempelvis også ståmåtter, balancebolde, håndledsstøtter og meget mere. 

Skriv et svar