Arkiver

Blog

Baby og god nattesøvn

Hvis du er nybagt mor, kan du måske nikke genkende til, at baby og god nattesøvn ikke altid går hånd i hånd. Den første tid som mor, er præget af at være i en zombie tilstand, hvor du nærmest er på autopilot. Den første tid går med at vænne sig til den nye titel, og det ansvar og opgaver der følger med. Du når næsten ikke at komme til hægterne efter fødslen, før du står midt i et virvar af manglende søvn, dit livs største glæde, amning og bleskift. 

Få så meget søvn som muligt

Som nybagt mor, er det vigtigt at du får hvile, når din baby sover. Det er fristende at ordne alt det man ikke har fået lavet, mens babyen er vågen og kræver din omsorg. Men husk nu at passe på dig selv, og det gør du blandt andet ved at få hvile når muligheden opstår – opvasken løber ingen steder, den kan sagtens vente til senere. 

Babyer er som alle mennesker meget forskellige. Det er derfor også forskelligt, hvornår de begynder at sove igennem. Som ammende mor, vil du i et godt stykke tid, op om natten for at amme. En bedside crib er derfor meget bekvemmeligt, så du ikke skal helt ud af sengen for at amme. Når amningen er færdig, kan du hurtigt få skiftet din babys ble og så i seng igen. 

Fordele ved en bedside crib

For at din baby får den bedste søvn er tryghed et must. En bedside crib er genial til at skabe trygge omgivelser for din baby. Du kan have krybben lige ved siden af din seng, så du er tæt på, når din baby vågner i løbet af natten. Det at du er lige i nærheden, giver stor tryghed til din baby, især i den første tid efter fødslen. Desuden er den også med til at give dig som mor, en større tryghed. Udvalget af bedside cribs er stort, derfor kan du finde den helt rigtige model, der passer ind i dit soveværelse. 

Omvæltningen ved at blive mor

Det at blive mor, er en af livets største oplevelser. Det er både lykkebringende og overvældende, Oplevelsen af den intense kærlighed, du med sikkerhed, har følt fra du så den positive graviditetstest, er det største. Men det er ikke alt ren lykke, der følger mange nye rutiner og ansvarsområder med opgaven. På alttilbarnet.dk kan du finde alt fra forældre guides til gode råd.

Skriv et svar