Arkiver

Cloud

Digital tryghed: Sådan opbevarer du dine data sikkert

Digital sikkerhed er et varmt emne i disse dage. Vi ved alle, at vi er nødt til at gøre noget for at beskytte vores data, men det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Her er fire grundlæggende tips, der kan hjælpe dig med at komme i gang med vejen til digital sikkerhed. Læs med i artiklen her, så du kan opbevare dine data sikkert for fremtiden.

1. Brug en stærk adgangskode

Dette er det mest grundlæggende skridt, du kan tage for at beskytte dine data. Sørg for, at din adgangskode er lang (mindst otte tegn) og indeholder en blanding af store og små bogstaver, tal og symboler. Undgå at bruge ord, der er lette at gætte, som f.eks. dit navn eller din fødselsdag. Og brug aldrig den samme adgangskode til flere forskellige konti. I nogle tilfælde vil din computer komme med forslag til adgangskoder, som du kan overveje. Det kan være stærke koder, du kan gemme som nøglering i iCloud (hvis du har en MacBook).

2. Hold din software opdateret

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte dine data, er at holde din software opdateret. Softwareudviklere udsender jævnligt opdateringer, der lapper sikkerhedshuller og sårbarheder. Ved at holde din software opdateret gør du det meget sværere for hackere at komme ind i dine system. Dette er især vigtigt for dit operativsystem, din webbrowser og enhver sikkerhedssoftware, du har installeret. Du vil få besked, når der er en ny software, der skal opdateres. Sørg for at holde øje med det selv, hvis du har slået funktionen fra. Det vil uden tvivl hjælpe dig med at holde dine data sikret.

3. Vær forsigtig med, hvad du klikker på

Når du surfer på nettet, er det vigtigt at være forsigtig med, hvad du klikker på. Hackere kan bruge ondsindede links og vedhæftede filer til at inficere din computer med virus eller malware. Hvis du ikke er sikker på et link, skal du ikke klikke på det. Og hvis du bliver bedt om at downloade noget, skal du sikre dig, at du stoler på kilden, før du fortsætter. Generelt er det bedst at holde sig til velkendte websteder, som du ved er sikre. Hvis du er i tvivl, kan du lave en hurtig Google-søgning for at kontrollere, om andre personer har rapporteret noget mistænkeligt

4. Brug backup og sikkerhedssoftware

Regelmæssig sikkerhedskopiering af dine data er en god måde at beskytte dig mod hackere på. Hvis din computer bliver angrebet, og dine data går tabt eller ødelægges, kan du gendanne dem fra din sikkerhedskopi. Der er mange forskellige måder at tage backup af dine data på. Du kan bruge en ekstern harddisk, et USB-flashdrev eller endda cloudlagringstjenester som iCloud eller Google Drive. Uanset hvilken metode du vælger, skal du sørge for, at du gør det regelmæssigt. Ud over at sikkerhedskopiere dine data bør du også overveje at bruge sikkerhedssoftware. Det kan hjælpe med at beskytte din computer mod virus og malware. Det kan også blokere uønsket adgang til dine data og give dig ro i sindet, fordi du ved, at dine oplysninger er sikre. Læs mere om backup i Skandinavien her.

Skriv et svar