Arkiver

Guide

8 forslag til din næste køkkenbordplade

Der er få ting, som er lige så vigtige at vælge, som en flot køkkenbordplade, når det gælder om at skabe et personligt og sjælfuldt køkken, der vil stå flot i mange år fremover. Men især med bordplader er der utrolig mange forskellige valg, man kan gøre, og derfor er det vigtigt at overveje, præcist hvad ens behov er. 

Der kan nemlig være stor forskel på, hvor meget vedligehold en bordplade kræver, og hvor hårdfør en bordplade er. Det er vigtigt at have i mente, når man kigger på bordplader lige fra lavasten til corian. Læs med her og få inspiration til din næste køkkenbordplade.

Agglotech Terrazzo køkkenbordplade 

En bordplade type, som er utrolig populær i øjeblikket, er en flot agglotech terrazzo køkkenbordplade, som kommer i et væld af forskellige farvenuancer. Bordpladen er lavet i støbt beton med både marmor og granitskærver, og er derfor helt unik, samtidig med at bordpladen er utrolig hårdfør og ikke særlig krævende i forhold til vedligehold.

Køkkenbordplade af rustfrit stål

En anden bordplade som er blevet populær de seneste par år i det private hjem, og som er en gammel klassiker i det professionelle køkken, er en køkkenbordplade af rustfrit stål. De er utrolig hårdføre og meget hygiejniske, og så giver bordpladen et lækkert stilrent look.

Beton bordplade

Hvis du ønsker et råt look og ikke er bange for de lidt mørkere farver, så kan det være at en bordplade af beton er valget for dig. Det er også en fabelagtig løsning, hvis du ønsker at spare penge og lave bordpladen på egen hånd, selvom det kræver en del snilde. 

Marmor køkkenbordplade

Ønsker du et helt klassisk look, så kan du med fordel vælge en køkkenbordplade i marmor, som er et fantastisk naturmateriale med flotte og helt unikke åretegninger i bordpladen. Det giver masser af sjæl til køkkenet, men desværre er marmor ikke god sammen med syre. Det betyder, at du skal holde kalkfjerneren og citronen væk fra bordpladen.

Skifer køkkenbordplade

Du kan også vælge en bordplade, som man endnu ikke ser i særlig mange hjem. Det kunne være en bordplade af skifer, som er sammenpresset ler, der giver nogle helt fantastiske flotte ringe, når overfladen slibes. En skiferbordplade er at foretrækker, hvis du ønsker bedre akustik i dit køkken, da skiferen optager lyden fremfor at sende lyden ud i rummet.

Bordplade af massivt træ

Et af de mest populære valg af bordplade i Danmark er en bordplade af massivt træ. Det er et look, der aldrig går af mode, og som vil holde sig pæn i mange år fremover, men det er også en bordplade, der kræver en del vedligehold. Det kræver i hvert fald en god omgang olie 1 til 2 gange om året.

Lavastens køkkenbordplade

Ønsker du en hel unik bordplade, så kan du vælge en køkkenbordplade af lavasten. Det er faktisk et materiale, der er helt oplagt til bordplader, da det er et meget hårdt materiale, som også er meget modstandsdygtigt overfor skader og varme. Lavasten er desuden også modstandsdygtigt overfor syre, og kræver meget lidt vedligehold.

Corian køkkenbordplade

Ønsker du en bordplade, som kan formes præcist, som du ønsker det, så skal du vælge en bordplade af materialet corian. Det er et materiale, som er helt glat, og som derfor ikke lader væske trænge ind. Derfor er det også et utrolig hygiejnisk materiale at have i køkkenet, som derudover er utrolig nemt at vedligeholde. Der kan forekomme småridser efter brug, men bordpladen kan nemt poleres op igen.

Skriv et svar