Arkiver

Blog

De bedste muligheder for at få streamingtjenester på sit fjernsyn

I dag findes der et utal af streamingtjenester, og de har for mange familier så småt erstattet flow-tv og tv-pakker. Det gode ved streamingtjenesterne er, at vi kan se, hvad vi har lyst til, lige når det passer os. Med den stigende popularitet har flere og flere fjernsyn også fået indbygget applikationer som Netflix, Viaplay og Disney+. Dog er det langt fra alle tjenester, som man kan finde, og det er heller ikke alle, der har et smart tv i dag. Dog findes der løsninger, så man alligevel kan følge med i sin yndlingsserie på fjernsynet.

Apple TV

I mange danske hjem finder man en lille sort boks koblet til fjernsynet, hvilket er Apples eget bud på en løsning, som de selv kalder Apple TV. Med et Apple TV har man direkte adgang til Apples App Store, hvor du vil kunne downloade næsten samtlige streamingapps, som du også har på telefonen. Det vil sige, du kan tilgå tjenesterne direkte vha. af en fjernbetjening, men du kan også bruge funktionen AirPlay fra din iPhone eller iPad. AirPlay funktionen muliggør, at du fra din device kan dele videoen fra din skærm med dit fjernsyn, hvilket er en anden måde at få indholdet vist på dit fjernsyn.

Chromecast

En anden mulighed du har er at anvende Googles bud på en løsning, som de kalder Chromecast. Chromecastet sættes ind i en HDMI-indgang i fjernsynet ligesom med Apple TV’et. De ældre chromecasts tillader, at man kan dele sin skærm fra sin telefon eller tablet, men har ikke samme brugerflade som et Apple TV. Dog er det en billigere løsning i forhold til at investere i et Apple TV. Google har på det seneste prøvet at følge med Apple og har nu et device, Google Chromecast med Google TV, hvor du har samme muligheder som ved Apple TV’et, bare uden App Store. Du kan læse meget mere om forskellen på forskellige chromecasts her, og især chromecast 2 vs 3.

Smart-tv

Hvis du har et gammelt tv i forvejen, så kan det også være, at det er tid til at anskaffe sig et nyt. For selvom du køber det nyeste Apple TV eller chromecast, som tillader afspilning i 4K, så er det ikke sikkert dit tv kan vise så høj en kvalitet. Derfor kan det være, at den bedste løsning er at finde et nyt fjernsyn. De fleste smart-tv kan i dag vise 4K, og flere af dem har også en indbygget AirPlay-funktion. Det vil sige, at du både har flere forskellige streamingtjenester indbygget i tv’et, og hvis et par af dem ikke er indbygget, så vil du kunne dele din skærm fra dit device i stedet for ved hjælp af AirPlay.

Skriv et svar