Arkiver

Blog

Dette skal du huske, når du køber skibriller

Har du planer om at købe nye skibriller? I så fald er det vigtigt, at du vælger med stor omhu. Det er nemlig ikke dem alle, der er værd at bruge penge på. Derfor er du nødt til at skille fårene fra bukkene, før du træffer dit valg.

Hvis det er første gang du skal købe nye skibriller, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Ved man ikke det, er det let at komme til at træffe et forkert valg. Heldigvis kan du herunder læse mere om, hvad du skal fokusere på.

Rette pasform

Når du skal købe skibriller, er det vigtigt at have fokus på deres pasform. Ikke nok med, at de skal være komfortable at have på, så skal de også sidde tæt til hovedet. Gør de ikke det, kan du nemlig risikere, at de ender med at falde af.

Dette er især noget, der gør sig gældende for folk, der ofte kører stærkt eller off-piste. Her er der nemlig større risiko for, at brillerne falder af. Derfor er det altså særligt vigtigt, at dine ski goggles sidder, som de skal, hvis du har planer om dette.

Gå efter dobbeltglas

Det er også en god idé at fokusere på selve glasset, når du skal købe dine skibriller. Så vidt muligt bør du nemlig vælge et par briller med dobbeltglas (kaldes også termoglas). Denne type glas har nemlig den markante fordele, at de reducerer dannelsen af dug på brillerne.

Det er dog ikke alle, der kan finde et par skibriller, der passer i størrelse og pasform, som også har dobbeltglas. Hvis man ikke kan det, anbefales det at vælge ud fra pasform. Det er nemlig vigtigere, at dine briller bliver siddende på hovedet, end at de ikke dugger.

Skal være fleksible

Når du køber et par skibriller, er det vigtigt, at du husker, at de kan blive udsat for lidt af hvert. I og med, at de kan det, skal de også kunne holde til det. Derfor er det ikke nok, at de er robuste – de skal også være fleksible og kunne bøjes en smule.

Hvis du er ved at se nærmere på et par skibriller, bør du derfor vride en smule i dem, da du dermed kan tjekke, hvor de reagerer. Er de for stive i det, er det bedre at vælge et andet par. Som angivet skal de nemlig være tilpas fleksible.

Skriv et svar