Arkiver

Guide

Syv ting du selv kan ordne på din bil

De fleste danskere vælger hvert år at sende bilen til værksted for at få lavet olieskift, eller tjekket om den der raslelyd er vigtig at få ordnet. Og det er da også uden tvivl vigtigt at få lavet af en ekspert på området. Men ikke alt ved biler behøver at kræve mekaniker, og ikke alt behøver at være dyrt. 

I dag gennemgår vi 7 ting du selv kan ordne på din bil, hvilket kan hjælpe til at skabe et bedre førstehåndsindtryk for svigermor, øge brugtbils værdien til eventuelt salg, eller bare skabe en mere behagelig køreoplevelse for dig selv når du er på farten.

1. Bilmåtter

Er dine måtter blevet slidte og triste? Nogle gange står de til at redde efter en grundig rengøring og støvsugning, men andre gange kan det bedre betale sig at investere i et sæt nye måtter. Det behøver ikke koste alverden, men kan virkelig gøre en forskel på både komforten såvel som helhedsindtrykket i kabinen. 

2. Vinduesviskere

Når det kommer til vinduesviskere er der ikke noget mere irriterende end lyden de laver når de er ved at blive for slidte. Heldigvis kan man på de fleste tankstationer i dag købe universelle viskere der passer, og man behøver ikke at åbne kølerhjelmen eller have teknisk snilde for selv at klikke de gamle vinduesviskere af, og sætte de nye og forhåbentligt lydløse viskere på igen. 

3. Bagagerumsmåtte

Denne type måtte kaldes ofte også for en bagagerumsbakke, og er en fremragende investering, både til nye såvel som ældre biler. Disse smarte bakker hjælper med at beskytte bundlaget i din bils bagagerum, og er samtidig markant lettere at gøre rent efter en mudret tur med hunden i skoven, en tur på genbrugspladsen eller lignende. Disse måtter er i dag fremstillet så de passer perfekt til de fleste bilmodeller.  

4. Væsker

Udover sprinklervæske er der faktisk andre typer væsker du selv kan genfylde. Det kræver dog lige et par flere trin end blot at skrue låget af beholderen og hælde bremsevæske på, men det er stadigvæk til at gøre derhjemme uden de store problemer. I dag kan både YouTube såvel som blogindlæg på dansk hjælpe med de fleste bilmodeller, så du kan få en udførlig vejledning.

5. Skift sikringer

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt i livet oplevet af miste strømmen i vores eget hjem på grund af en sprunget sikring. Det samme kan ske i bilen. Mange danskere bruger hvert år tid og energi på at køre bilen på værksted, for blot at få skiftet en sikring som man selv kunne gøre med blot en basal viden, og en sikring fra tankstationen til 25 kroner. Når først du har lært at finde frem til den sikring der er sprunget, og læse hvilken type sikring det er, så kan du i fremtiden altid selv skifte sikringer, og måske spare en dyr tur til værkstedet. 

6. Grundig rengøring

Mens mange af os jævnligt kører bilen gennem en bilvask der klarer alt det udvendige, bruger de færreste danskere meget tid på kabinen når det kommer til rengøring. En hurtig tur med en våd klud er grænsen for mange af os. Men med blot et par få produkter fra det lokale byggemarked, og et par timers fysisk arbejde, kan du faktisk opnå fornemmelsen af ny bil igen. 

7. Luftfilter

Et beskidt og gammelt luftfilter kan forårsage flere forskellige problemer hvis ikke det bliver skiftet, og igen er dette noget som du hurtigt og smertefrit selv kan ordne derhjemme. Du behøver hverken en lift til bilen eller teknisk uddannelse for at skrue et par skruer af, hive det gamle filter ud og sætte et nyt filter i. Det vil både din pengepung og din bil takke dig for!

Skriv et svar