Arkiver

Blog

Find den rigtige a-kasse

Hvis du er på arbejdsmarkedet, er det altid en god idé at være medlem af en a-kasse. Det er nemlig din forsikring mod arbejdsløshed. Derudover er medlemskabet af en a-kasse også din adgangsbillet til flere forskellige sociale ydelser, der eventuelt kan blive relevante for dig.

Uanset hvilket ansættelsesforhold du er ansat i, kan du tegne et medlemskab af en a-kasse. Derudover kan a-kasserne også hjælpe dig med en række andre ting. Blandt andet fagligt og personligt udviklende kurser. Hvis du bliver ledig, vil du især få brug for din a-kasse. Det er nemlig a-kassen, der udbetaler dine dagpenge og hjælper dig tilbage på arbejdsmarkedet. Læs mere om, hvordan du finder den bedste a-kasse i det følgende.

Forskellige mennesker har forskellige behov

Når det kommer til akasser, har forskellige mennesker vidt forskellige præferencer. Det er faktisk ret naturligt. De fleste a-kasser har nemlig et specifikt fokus. Det kan blandt andet være, at a-kassen har specialiseret sig inden for akademiske fag eller ufaglært arbejde.

Fokusset kan også være endnu mere præcist. Nogle a-kasser optager for eksempel kun medlemmer, der er uddannet inden for humaniora eller håndværksfag.

Når du derfor skal udvælge en a-kasse, bør du altid tage udgangspunkt i enten din uddannelse eller dit arbejdsfelt. På den måde vil a-kassen kunne give dig de bedste tilbud. Både når du er i arbejde, men bestemt også hvis du bliver ledig.

Disse ydelser giver en a-kasse dig adgang til

Mest af alt er en a-kasse nok kendt for at udbetale dagpenge. A-kasse er nemlig en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og det betyder derfor også, at en a-kasse er en slags forsikring mod arbejdsløshed. Men faktisk er det ikke de eneste ydelser, som en a-kasse kan give dig adgang til.

Hvis du eksempelvis gerne vil have udbetalt følgende ydelser:

  • Orlovsydelser til børnepasning
  • Efterløn
  • Feriedagpenge

Kræver det også et medlemskab af en a-kasse.

A-kassen kan vejlede dig

Du bør dog ikke kun tilmelde dig en a-kasse på grund af dens ydelser. A-kasser kan nemlig meget mere end det. Hvis du bliver ledig, skal a-kassen hjælpe og vejlede dig, så du hurtigt kan få et job igen.

Hvis du allerede er i job, kan din a-kasse ofte også hjælpe dig med karrierevejledning, hvis du overvejer at skifte job. Derudover afholder mange a-kasser også kurser for både ledige såvel som arbejdsaktive medlemmer.

Derfor er det også vigtigt, at du vælger en a-kasse, der kender til enten dit uddannelses- eller arbejdsområde. Det giver dig den bedste vejledning.

Skriv et svar