Arkiver

Blog

4 tips til at gøre den gode handel

Når du handler, uanset om det er i en fysisk butik, eller på nettet, så er der et par tommelfinger regler som det er gode at have i baghovedet. Er det eksempelvis et nyt komfur, en cykel eller en festkjole du er på udkig efter, kan du med fordel undersøge markedet, før du handler. Læs anmeldelser af de enkelt produkt og de forskellige mærker. Find testsider på nettet, som netop tester og sammenligner, det produkt som du påtænker at købe. Sammenlign priserne og find det billigste sted. Så er du allerede godt på vej til at gøre en god handel. Læs med herunder og snup de gode råd.

Læs anmeldelserne af det enkelt produkt og mærke

Når kun det bedste er godt nok er det vigtigt med grundig researche. Det bedste sted at starte er anmeldelserne af det du gerne vil købe, og anmeldelserne af de mærker som laver samme produkt.

  • Læs de gode anmeldelser. De gode anmeldelser fortæller om hvor tilfredse andre almindelige mennesker er med produktet. Er der mange positive og meget korte anmeldelser, så er det højst sandsynligt fup. Læs derfor de lange og dem der ikke kun giver højeste antal stjerner.
  • Læs de dårlige anmeldelser. De dårlige anmeldelser er som regel mere interessante. De fortæller om fejl og mangler, som det er godt at kende på forhånd. Svarene på disse anmeldelser kan også være interessante. Svarene fortæller meget om producentens ansvarlighed og troværdighed.

Anmeldelser er i reglen skrevet af almindelige mennesker og er derfor det mest objektive sted at finde brugbar information.

Læs testsider på nettet

På nettet findes der en del gode sider, som netop gør en dyd ud af at teste og sammenligne produkter. Det kan godt være svært at finde nøjagtigt dit produkt og mærke, på en side som kun laver tests. Men, på sider der laver sammenligninger, er der ofte samlet en lang række af produkter i samme kategori, som bliver testet mod hinanden.

Sammenlign priserne på flere sider

Prisen er naturligvis ikke uvæsentlig. Det kan godt betale sig lige at bruge et ekstra par minutter på at undersøge prisen, på forskellige sider. I de fysiske butikker, er der ingen skjulte tillæg til prisen. Når du søger prisen i en online butik, skal du være opmærksom på fragten. Mange sider har gratis fragt, når du køber for over et eller andet beløb. Men, kommer du ikke over dette beløb, kan fragten blive et dyrt tillæg. Husk også på told og skat, hvis du handler på udenlandske sider.

Se varen i virkeligheden

Findes det du gerne vil købe i en fysisk butik, som ikke ligger alt for langt væk, så er det en super god ide, lige at smutte ned og se varen.

Handler det om en vaskemaskine, kan det give god mening, lige at se hvor stor eller lille den egentlig er. Handler det om beklædning eller sko, er det en rigtig god ide lige at prøve dem, hvis det kan lade sig gøre.

 

Skriv et svar