Arkiver

Nyheder

Gør nattevagterne til at overleve med døgnrytmelys

Ak ja, hvis bare vi alle kunne arbejde 8-16, så vi hverken skulle stå op midt om natten for at tage på arbejde eller møde ind sidst på eftermiddagen. Gjorde vi alle det, ville flere virksomhed og offentlige institutioner dog kollapse, da fx sygehuse og vagtcentraler har brug for døgnbemanding for at kunne løfte deres opgaver. Betyder det så, at ansatte disse steder bare må leve med forstyrret døgnrytme?

Tænk på belysningen på din arbejdsplads

Svaret er nej, ikke nødvendigvis. Som arbejdsgiver har du teknologier at implementere, der vil kunne hjælpe dine ansatte med at holde fokus, selv når deres vagter ikke tillader dem at følge den gængse døgnrytme. Én teknologi er døgnrytmelys, der giver mening at indføre på både offentlige og private arbejdspladser, hvor natarbejde er nødvendigt. Hvad er døgnrytmelys, og hvordan kan det hjælpe?

Hvorfor få Human Centric Lighting?

Kort fortalt kan døgnrytmelys (eller Human Centric Lighting, som det også kaldes) konkret bestå i en belysningsløsning, der søger at imitere naturligt dagslys. Det er netop i naturligt dagslys, at hjernen har lettest ved at koncentrere sig om opgaver. Derimod får gulligt lys hjernen til at slappe af, hvilket kan være rart nok i hjemmet eller på stuerne på et sengeafsnit, men er et problem på bl.a. kontorer.

Skaf døgnrytmelys til din virksomhed

Ønsker du at få det bedste ud af ansatte, hvis vagter ligger på tidspunkter, der er uhensigtsmæssige for folk, der er vant til at leve efter den mest gængse døgnrytme, hvor man hvor tidligt om morgenen og går i seng før midnat? Så kontakt et firma inden for døgnrytmelys, da de kan hjælpe dig med at finde den rette lysløsning til såvel den virksomhed som de arbejdstider og de ansatte, du står med.

Med den rette type belysning bliver morgen- og natarbejde til at overleve.

Skriv et svar