Arkiver

Sponsoreret indhold

Gode råd til, hvordan du får en god akustik i dit hjem 

Nogle ting var bedre i de gode, gamle dage og en af tingene var akustikken. Før i tiden var vores private boliger indrettet med tunge, store møbler, en masse gulvtæpper og tunge gardiner, som var med til at give en god akustik i hjemmet. I dag er manges hjem meget præget af det minimalistiske udtryk med store, åbne rum, med højt til loftet, store vinduespartier, hårde materialer og mange hvide vægge, som alt sammen kan være medvirkende til dårlig akustik. For at hjælpe dig med, hvordan du kan få en bedre akustik i dit hjem, har vi nedenfor skrevet om fire ting, som kan forbedre akustikken hjemme hos dig.

  1. Akustikpaneler i loftet

Der findes mange måder, hvorpå du kan opnå en bedre akustik, men for at det skal kunne passe ind i en minimalistisk indretning, vil en effektiv løsning være at montere akustikpaneler i loftet. Med nye loftpaneler vil der blive skabt en helt ny stemning og rumfornemmelse i dit hjem. Loftpanelerne vil både skabe et hyggeligt men også stilet udtryk samt en behagelig og rolig stemning.

  • Lækre, bløde og flotte gulvtæpper

Vi nærmer os vinter, og hvem drømmer ikke om at træde ud fra sengen på et lækkert, blødt og varmt gulvtæppe fremfor køligt trægulv eller flisegulv? Udover komforten er gulvtæpper også med til at implementere hygge i dine rum og skaber samtidig også bedre akustik. Tæpper er en af de nemmeste måder at dæmpe rummets lyd på, og der findes i dag tæpper, der passer og matcher enhver indretning perfekt.

  • Lange gardiner

I store rum med højt til loft vil lange stofgardiner kunne hjælpe med at skabe god efterklang. Det bølgende stof og den store overflade har en rigtig god effekt på akustikken, uanset om gardinerne er trukket for eller ej. De absorberer lyden i rummet fremfor at kaste den tilbage, som en hård overflade vil gøre. Ved at benytte sig af lange gardiner som hviler på gulvet skabes der en rolig, harmonisk og afslappende stemning i rummet. 

  • Bløde møbler

Selvom man siger, at akustikken bliver bedre, hvis man har mange møbler i rummet, så er det langt fra alle der vil ofre så meget plads på sin indretning for at prioritere den gode akustik. Så hvis du er typen, der indretter hjemmet med få møbler, vil det være en rigtig god ide at gå efter bløde og store sofaer og lænestole, da de vil resultere i en bedre akustik.

Husk at have fokus på akustikken i dit hjem.

Skriv et svar