Arkiver

Sponsoreret indhold

Hvordan kan man financiere opstarten af en virksomhed?

Photo by Cytonn Photography

Dette indhold er sponsoreret

Det er ikke alle, der har opsparet nok penge til at kunne starte deres egen virksomhed uden at skulle finde flere midler udefra. Det kan være svært at finde ud af, hvordan man finder ekstra kapital til virksomheden. Derfor er det en god idé at læse med her og få lidt inspiration og vejledning til, hvordan du kan finansiere opstarten af din virksomhed.

Hvordan kan man låne penge til en virksomhed?

Én måde at skaffe opstartskapital er gennem et lån. Her er det en fordel at indhente tilbud på billige lån online, hvor det er let at sammenligne tilbuddene på forskellige parametre – renter, løbetid og ikke mindst ÅOP (årlige omkostninger i procent), som alle er vigtigt indikatorer på, hvor dyrt lånet bliver i sidste ende, og hvordan det skal tilbagebetales. Lån penge med omtanke, og lån ikke mere, end du kan betale tilbage senere hen – eksempelvis gennem det salg, du forventer, din virksomhed kommer til at bringe. Er du ikke meget for at låne penge, kan du overveje nogle andre alternativer såsom at søge støtte eller anvende crowdfunding.

Hvordan kan man søge støtte til en virksomhed?

Der er flere forskellige steder, man kan forsøge at søge støtte til sin virksomhed. Der er en række offentlige støtteordninger, som man kan søge. Dette kræver typisk, at man opfylder visse kriterier for at være berettiget til at søge om støtte fra den pågældende ordning. Du kan med fordel undersøge, hvilke offentlige støtteordninger, der ligger inden for dit faglige område og sende en ansøgning, der beskriver dit projekt i detaljer. Alternativt kan du søge støtte hos private fonde eller virksomheder, der kunne have interesse i din virksomhed. 

Slutteligt er det også muligt at søge investorer, som køber en andel af din virksomhed og kan hjælpe med at starte den godt op. Dette er dog ofte noget, der først er muligt, når virksomheden så småt er kommet i gang.

Hvordan kan man bruge crowdfunding til at finansiere en virksomhed?

Crowdfunding er en finansieringsform, hvor man rejser penge til sin virksomhed gennem indsamling hos en gruppe mennesker – ofte kaldet “crowd”. Dette kan eksempelvis være gennem en crowdfunding-kampagne på en af de mange crowdfunding-platforme, der findes på nettet. Her laver man typisk en video og/eller tekst om sin virksomhed og det projekt, man ønsker at finansiere, og sætter derefter et beløb, som man ønsker at indsamle. Det kan være en fordel at tilbyde et produkt til dem, der donerer et beløb. Herefter vil andre få mulighed for at støtte ens virksomhed ved at donere det beløb, de ønsker. Hvis man når det beløb, man har sat som mål for indsamlingen, får man pengene udbetalt. 

Skriv et svar