Arkiver

De små aktuelle

3 ting du ikke vidste om Ringsted

Ringsted er mere en blot Ringsted Outletby. Ringsted er en gammel by med en lang historie. Byen har været her i mere end 1000 år, og der er derfor meget at lære om den historiske by. I denne artikel vil du lære 3 ting om Ringsted, som du måske ikke vidste i forvejen.

1: Ringsted har en borg

Humleore borgruin er en gammel middelalderborgruin beliggende i Humleore skov ved Ringsted. Borgruinen er et anseligt middelalderanlæg, som går tilbage til 1200-tallet, men som sandsynligvis allerede har eksisteret i den tidlige middelalder. Borgruinen er omgivet af voldgrav og vold. Voldgrav og vold kan stadig ses, og i landskabet kan man endda stadig ane fundament af borgen.

2: Ringsted har ynglende havørne

Området omkring Ringsted er hjemsted for ynglende havørne. Havørnene yngler omkring store søer, hvor de kan fange fisk. I Ringsted findes der flere havørnepar ved Haraldsted Sø, Gyrstinge Sø og søerne ved Skjoldenæsholm, som tilsammen giver gode ynglepladser.

3: Ringsted er en af Sjællands ældste byer

Ringsteds vartegn, Sankt Bendts kirke, vidner om at byen er en af Sjællands ældste. Ringsted kan dateres tilbage til Vikingetiden. Ligesom at byen var kongesæde flere gange i Middelalderen. Byens storhedstid sluttede dog i slutningen af Middelalderen, og der er ikke mange tegn på byens lange historie tilbage i dag. I stedet er Ringsted i dag en moderne by med et rigt udbud af kulturelle seværdigheder og tilbud.

Afslutning

Selvom man ikke kan se det på byen i dag, så har Ringsted spillet en vigtig historisk rolle. I dag er Ringsted dog en moderne by, der er værd at besøge. Skal du forbi Ringsted, så brug denne guide til at lære mere om byen, inden du tager afsted. Har du lyst til at lære endnu mere om Ringsted, og den by, den er i dag, så kan du lære mere på https://ringstednetavis.dk/. Her kan du få indblik i den moderne bys mange tilbud og lære byen bedre at kende.

Skriv et svar