Arkiver

Sponsoreret indhold

Bliv klogere på ESG, og hvad det er

Har du hørt om ESG før, og er du klar over, hvad det er? Måske, er du lidt nysgerrig efter at høre mere om det? Ved at fortsætte læsningen vil du blive klogere på konceptet – måske lære nogle nye ting eller blot få din tidligere baggrundsviden opfrisket.

Hvad er ESG?

Helt overordnet er ESG en tilgang, som foreninger og organisationer kan bruge, når man har et ønske om at måle og eventuelt forbedre organisationens påvirkning af miljøet i forhold til FN’s verdensmål. E’et i ESG står for environmental, S for social og G for governance. ESG kan blandt andet anvendes til at vise en specifik organisations påvirkning på environmental, social og governance – henholdsvis miljø, samfund og ledelse. Ved at se på påvirkningen af disse tre aspekter, får du også et klarere billede af din organisation eller den organisation, som du undersøger. Derved bliver du også mere bevidst om påvirkningen af organisationen og undersøge, om der er mulighed for forbedringer – lær mere om hvad ESG er, hvis du har et ønske om at blive endnu klogere på emnet.

Er ESG relevant?

ESG bliver mere og mere relevant, da emner såsom bæredygtighed, miljø med mere er emner, som især er veldiskuteret og relevant i dag. Derfor har kunder, medarbejdere, organisationer og andre væsentlige personer og stillinger et større fokus på dette, da det er meget relevant for samfundet og individuelle personer. Bæredygtigheden betyder mere og mere, og derfor bliver man nødt til at tænke på forretningens påvirkning på miljøet. Det kan faktisk blive så vigtigt, at ESG eventuelt ender med at blive en nødvendighed. Derfor bør du allerede nu overveje at sammenføje ESG med din organisation.

Nu burde du blive mere klar over, hvad ESG egentlig går ud på, og hvorfor det er relevant i forhold til en specifik organisation og dens omverden.

Skriv et svar