Arkiver

Blog

Guide: sådan klargør du din have til foråret

Selvom temperaturene ikke nødvendigvis tyder på det, er foråret på vej. Om et par uger vil du endnu engang kunne opleve den rare forårssol og den hyggelige fuglekvidder. Foråret betyder dog også, at du skal klargøre din have. På denne måde er du 100 procent klar til at gå foråret i møde. Vil du gøre din have forårsklar? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du gør lige netop dette.

Plant højbede

Det første du skal gøre, når du vil klargøre din have til foråret, er at plante højbede. For mange kan haven føles kedelig og trist i vinterperioden, fordi der netop ikke er højbede. Du kan plante mange forskellige ting i dine højbede. Du kan plant alt lige fra lækre krydderurter til smukke blomster. Højbede er fantastiske for dig, der ønsker at skabe et ekstra spil i din have, når foråret sætter ind. 

Beskær træer & planter

Det næste du skal gøre, når du vil gøre din have forårsklar, er at beskære træer og planter. Selvom dette for mange er en kedelig del af processen, er det vigtigt, at det bliver gjort. De forskellige træer og planter i din have kan have taget skade af vinterkulden, og er derfor nød til at blive beskåret, for at de igen kan vokse og trives. Det er vigtigt, at du er omhyggelig med beskæringen. Du kan nemlig komme til at skære for meget af, hvis du ikke er opmærksom. 

Slå græsset

Når du har klaret ovenstående opgaver, er det tid til, at du skal slå græsset. Når du har klaret dette, er din have 100 procent forårsklar! Det kan tage rigtigt lang tid at slå græsset, fordi det formentligt har fået lov til at leve sit eget liv i flere måneder. Selvom græsset ikke vokser i minusgrader, kan det blive skadet i løbet af de kolde måneder. For at græsset fortsat kan vokse i plusgraderne, som foråret bringer med sig, er det vigtigt, at du fjerne den slidte og skadede del af græsset. Dette gør du bedst ved at slå det. 

Skriv et svar