Arkiver

Sponsoreret indhold

Genopret tilliden mellem dig og din familie ved hjælp af en behandling

Et alkoholmisbrug påvirker ikke blot den enkelte. Ligesom alle andre misbrug, så vil et alkoholmisbrug gå ind og påvirke de pårørende. Det gælder både partner, børn, venner og den øvrige omgangskreds.

Det vil ofte være de pårørende, som ser problemet allerførst. Vedkommende med misbruget vil ofte være i en form for benægtelse, hvor de ikke vil erkende misbruget. Det kan udmunde sig i både diskussioner og alvorlige skænderier. Der er derfor ingen tvivl om, at et misbrug kan tage hårdt på de pårørende, som står tættest på misbruget.

Behandling kan hjælpe både misbrugeren – men også de pårørende. Der skal ofte professionel hjælp til, så man kan komme ud af misbruget.

Motivation: Lav målsætninger

Er du nået til bekendelse og ved nu, at der skal handles før du kan komme ud af misbruget igen? Uanset om du er bosat i Jylland, Fyn eller Sjælland, så vil der være mulighed for alkoholbehandling. Alkoholbehandling Aarhus tager udgangspunkt i dit ønske om forandring.

Forholdet til alkohol, konsekvenser og mål samt ønsker er noget, som der vil blive taget hånd om i behandlingen. Du vil blive rådgivet i, hvordan du træffer et godt valg omkring målsætninger såsom afholdenhed og ny livsstil, hvor misbruget ikke længere fylder alt.

Inddrag venner og familie

En alkoholbehandling er en løbende proces, men når du kommer ud på den anden side, så vil du stå med en hverdag, hvor alkoholen ikke er den altoverskyggende spiller. Som allerede nævnt, så påvirker både misbruget og en behandling de pårørende, og du bør derfor også inddrage dem i hele processen, så I kan stå sammen om det – og du ikke skal stå helt på egen hånd.

Det er dog vigtigt at huske på, at de pårørende ikke skal fungere, som dine behandlere, men nærmere som en god støtte, hvor du kan finde tryghed i hverdagen, når misbruget føles uoverskueligt.

Skriv et svar