Arkiver

Nyheder

Fornuftig opvarmning af boligen

Som boligejer ved du, at udgifterne til opvarmning af hjemmet kan være en dyr fornøjelse. Selvom det måske kan være fristende at skrue ned for varmen og i stedet tage en ekstra uldtrøje på, bør du for det meste lade være. I hvert fald i vinterhalvåret, da kolde vægge kan føre til et dårligt indeklima med fugt og skimmelsvamp til følge. Der er nemlig risiko for, at luftens indhold af vanddampe kondenserer på væggene, hvis de er for kolde.

Du vil sikkert gerne opvarme boligen så billigt og effektivt som muligt. Desuden skal det nok helst være en miljøvenlig løsning. Derfor kan du med fordel kan undersøge markedet for attraktive alternativer til dit gamle gas- eller oliefyr.

Et træpillefyr kan være en mulighed

Det er ikke alle steder i Danmark, at du uden videre kan tilkobles den lokale fjernvarme, hvis det gamle fyr skal udskiftes. Et træpillefyr har i mange år været en god løsning for mange boligejere. Måske kan det også være en realistisk mulighed for dig? Savner du flere informationer om træpillefyr, så kan du for eksempel læse mere om et pillefyr fra Vølund Varmeteknik online.

Er du i forvejen bekendt med funktionen af et gas- eller oliefyr, vil du uden tvivl forstå princippet bag et pillefyr, og hurtigt sætte dig ind i, hvordan det skal bruges og vedligeholdes. Du kan med denne type fyr få både rumvarme og varmt vand i boligen.

Det kan øge boligværdien

Opvarmes din bolig på en økonomisk og fornuftig måde, vil det have en positiv effekt på boligværdien, hvis du en dag ønsker at sælge. Det giver nemlig huset et bedre energimærke. Overvejer du at investere i en ny varmeløsning, bør du samtidig undersøge, om ydervægge og loft er tilstrækkeligt isoleret. Ligeledes kan der ofte opnås en varmebesparelse ved at opgradere til moderne vinduer med 3-lags glas samt nye tætsiddende fuger rundtom.

Skriv et svar