Når du har en mindre eller større båd, skal sikkerheden være i top. Der er altid en fare for at falde over bord, lige meget hvor erfaren man er som sejler. Der kan være uforudsete høje bølger, storm med orkanstyrke eller kraftige regnskyl, der gør, at båden gynger meget og man måske falder eller glider på dækket. Det er selvfølgelig ikke en ønskværdig situation, men lige som sikkerhedsseler og airbags i biler, skal man også sørge for, at man har sikkerhedsudstyret i orden ombord på båden, både for store og for små sejlersjæle. Læs med her og bliv klogere.
Redningsvest
Hos marineudstyr finder man et bredt sortiment af redningsveste til både børn og voksne. De findes både som almindelige redningsveste men også som oppustelige redningsveste. Derudover findes de til forskellige vægtklasser samt også til børn. Du finder også en fløjte til redningsvesten, som kan erhverves ved siden af redningsvesten, som du kan fløjte i, så andre kan lokalisere, hvor du er i vandet. Den kan også bruges som nødråb hvis man kan skal tiltrække opmærksomhed inde på land eller til andre ombord på båden. Sørg altid for at have en redningsvest, der passer til din egen vægt.
Redningsflåde
hvis du har en større båd, kan der være plads til en redningsflåde, der pustes op, når den møder vandets overflade. Heri kan der sidde/være 4 personer, og den har også en kraftig farve, så man kan se den langt væk fra. En sådan redningsflåde er i den dyrere ende af prisskalaen og tjener mest ombord på større fartøjer. Ikke desto mindre er det værd at overveje, uanset hvilken størrelse båd, du har, hvilken type af redningsudstyr, du skal have ombord, hvis uheldet skulle være ude. Skal der ligge en mindre gummibåd? Skal der være en redningskrans på dækket? Skal der ligge ekstra redningsveste i kister udenfor på dækket? Vigtigt at overveje!