Arkiver

Nyheder

Tanker på farten – Opkøb eller samarbejde

Techcrunch der er en af Trendonline’s favorit blogs, har længe været i søgelyset hos investorer og virksomheder der kunne se dem som et strategisk opkøb.

I dette øjeblik eller fra få timer siden har AOL opkøbt Techcrunch. Er det godt eller skidt? Ja, for investorerne er det selvfølgelig godt. Men det store spørgsmål er, hvad der kommer til at ske efter opkøbet.

De køber virksomheden og smider nøglen væk
Man har tidligere set helt strategiske opkøb fra eksempelvis Apple. Hvorefter Apple har lukket selskabet når de havde modtaget nøglen til kontoret. Nu skal vi ikke pege fingre af nogen, for dette foregår hele tiden, så det er ikke kun Apple der laver denne manøvre, men er det godt for innovation og hele online branchen. Trendsonline.dk tvivler, jo flere webtjenester der er, desto bedre og mangfoldigt er internettet. Men denne form for strategiske opkøb er “desværre” kommet for at blive.

Hvad der kommer til at ske med Techcrunch bliver spændende at følge, men undertegnede vil knibe en tåre hvis dette bliver et strategisk opkøb og bliver en del af AOL strategi og ikke beholder deres unikke vinkel på historier om startups og trends.

Opkøbs mestrene er stadig Google
Som internet mastodont skaber man produkter ved selv at udvikle dem, eller i de fleste tilfælde lade andre udvikle dem og skabe en forretning. Når der har været proof of market og den passer ind i strategien, så er det bare at svinge med den store tegnedreng. Google er mestre i opkøb og har i år opkøbt 23 større eller mindre webvirksomheder, nummer to på listen er IBM, efterfulgt af HP, nede på en delt 5 plads finder vi Apple. Men meget overraskende finder vi Microsoft nederst på listen med 0 opkøb dette år. Og ikke nok med det så har Google i dag tilføjet endnu et opkøb af Plannr til deres lange portofølje.

1 kommentar

Skriv et svar