Arkiver

Nyheder

Banklog – Startup skaber overblik i netbanken

Hvad har en rudekuvert med en succes at gøre, læs hvordan Rasmus blev frustreret over Netbanks forældede tankegang og innovationsniveau. Hvorfor bor jeg ikke i USA og har en bank der er tilkoblet nogle af deres smarte budget og overbliksfunktioner. Sådan tænkte stifteren og det var med til at kickstarte Banklog. Nysgerrighed, vedholdenhed og ja nytænkning har skabt en succes der i øjeblikket kæmper blandt 20 om at blive kåret til den bedste IT virksomhed i Danmark.

Trendsonline.dk: Hvordan startede det?
Banklog: “Banklog startede for ca 2 år siden. En søndag læste jeg endnu engang et kedeligt og intetsigende kontoudtog fra min bank. Jeg tænkte ”det er simpelthen for gammeldags” og gik i samme øjeblik i gang med at en prototype af hvad der i dag er Banklog”.

Trendsonline.dk:Hvad er Banklog?
Banklog:“Banklog er en tilføjelse til din netbank, om kategoriserer og visualiserer dit forbrug. Dvs at Banklog tegner en graf over, hvor mange penge du har brugt på dagligvarer, bilen, telefonen, take away, tøj etc.
Det er en ret stor ”aha”-oplevelse at se sit forbrug visualiseret på denne måde.
Foruden visualiseringen hjælper Banklog dig også med at lægge og holde budgetter baseret på fx dit ønskede tøjforbrug.
Banklog specialdesignede algoritme kategoriserer ca. 80% af dit kontoudtog automatisk. De resterende posteringer skal man selv kategorisere, men systemet bliver klogere og klogere, når du – og andre brugere – kategoriserer posteringer. Jeg har brugt systemet i snart 6 måneder og min autokategoriseringsprocent ligger på omkring 92~93%!
Idéen bag Banklog er lånt i USA hos Mint.com, som startede for ca. 3-4 år siden. Det var en fantastisk idé og Mint.com har i dag over 1 million brugere. Da jeg så Mint.com første gang tænkte jeg, at det kun var et spørgsmål om få år før netbankerne tilbød dette herhjemme. Det skete dog aldrig og derfor byggede vi Banklog.”

Trendsonline.dk:Så Banklog skal ligge i selve netbanken?
Banklog: “Ja, det er rigtigt. Dataloven er noget anderledes i Danmark end i fx USA. Det passer os nu helt fint, da vi mener Banklog skal være en naturlig del af netbanken – frem for et eksternt website, som Mint.com er.
Men det kræver naturligvis at bankerne, har lyst til at invitere os indenfor. Èn sagde en gang til mig, da han hørte om Banklog, at ”jeg var gået i den største krig af dem alle”. Dét har han nok ret i, men vi er meget fortrøstningsfulde. Bankerne er store virksomheder, som rykker sig langsomt, men som også forstår vigtigheden af et værktøj som Banklog. Især i disse tider.
Generelt har vi fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra bankerne og efter vores nomineringen til ”Årets nye IT virksomhed 2010” af ComON eksploderede interessen.
Vores testbrugere – som er mange forskellige typer mennesker – er i hvert fald ikke i tvivl: 90% vil have Banklog på deres netbank. De resterende 10% har allerede egen løsning som fx Excel regneark, så faktisk vil alle vores testbrugere gerne have kategoriseret og visualiseret deres forbrug.”

Trendsonline.dk: Hvordan er Banklogs forretningsmodel?
Banklog: “Vores løsning er white label, som lejes af banken”.

Trendsonline.dk: Hvad har været jeres største udfordring?
Banklog: “Vores største udfordring har uden tvivl været vores algritme. Det er rigtig let at udvikle en algoritme, som kan kategorisere fx 50% af et kontoudtog. Men at gå fra 50% til 80% er svært og dét har vi brugt meget lang tid på at opnå. Nu arbejder vi på at går fra 80% til 90% og vi er allerede kommet et godt stykke vej. Vi er kun lige gået i gang!
En anden udfordring er naturligvis den langsommelige proces med bankerne. Som nyetableret virksomhed, vil man gerne rykke sig dagligt og dét er vanskeligt i denne branche”.

Trendsonline.dk: Hvordan tror du fremtiden ser ud for Banklog.
Banklog: “God. Jeg er sikker på, at dét vi laver – over tid – bliver standard på samtlige netbanker – og ikke bare i Danmark. Så må vi bare håbe, at nogle af bankerne vælger os som samarbejdspartner. Vi er i hvert fald klar. Vores system er blevet testet i 6 måneder og vi er meget tilfredse med resultaterne”.

Trendsonline.dk:Vi elsker startups og elsker at dele ud af vore erfaringer, har du 3 gode webredskaber du anbefaler til læserne derude?

1. Lighthouse – http://lighthouseapp.com/ – Internt To-do redskab.
2. Zendesk – http://www.zendesk.com/ – Håndtering af testbruger feedback. (Der er meget!)
3. Skype – http://www.skype.com – Vores udvikler er pt. USA.

Overblik er det vigtigste i økonomi og det er privat eller for din startup. Derfor ser vi denne tjeneste som en meget spændende tiltag. Trendsonline.dk tror meget på Banklog og krydser fingre for at vi snart ser det i de første netbanker. Desuden bliver det spændende at se hvordan Banklog klarer sig i opløbet og kampen om Danmarks bedste IT virksomhed.

www.banklog.dk