Arkiver

Nyheder

Anmeldelse af filmen om Facebook

Trendsonline.dk har været inde og se den anmelderroste “The Social Network”. Om det er gode skuespiller-præstationer, og om Justin Timberlake spiller perfekt i rollen som Nabsters stifter Sean Parker, skal vi lade andre om at dømme. Men hvis man kigger på historien og hele scenen, filmen er bygget op om, så er The Social Network for folk med en entreprenør i maven, hvad Ringenes Herre er for folk med hang til eventyr og magiske verdener. Helt igennem fantastisk!

Kan kun håbe på mere af samme skuffe
Man kan mærke, hvordan det kilder i maven ved Marks første succes. Hvem husker ikke, hvordan man selv sad og jublede, da første milepæl var nået. Den følelse, Mark har, da han møder sin store helt Saun, kender vi nok også og kan sammenligne den med første gang, vi skulle trykke en kendt entreprenør eller en investor i hånden. Vi kan helt sikkert i vores vildeste drømme forestille os, hvordan det må have været at starte en webtjeneste, der benyttes af 500 millioner mennesker. Det kilder helt i maven og man drømmer om ens egen startup kan blive the next big thing – one in a century…

Skribenten på trendsonline håber på, at denne film skaber mange flere entreprenører i fremtiden, og at denne film kun er én i rækken af rigtig mange film om startups og webtjenester.

Lidt tanker efter filmen
Er man skurk, hvis man stjæler en idé eller er man skurk, hvis man sagsøger én, der har ladet sig inspirere af en idé eller samtale? Handler innovation ikke om mangfoldighed og de forskellige syn, man har på verden og en idé? Hvis Mark Zuckerberg ikke havde studeret på Harvard, havde Facebook så været her? Næppe. Men hvis Facebook ikke havde været der, så havde Mark bare fundet på en anden idé, for han ville skabe – koste, hvad det ville. Mark Zuckerberg besidder en entreprenørs dna.

Hvor er grænsen mellem succes og venskab, og hvor er grænsen mellem snyd og bedrag og at få succes? For Mark helliger målet midlet, for han vil have succes uanset hvad. Men som han måske også finder ud af i filmen, så kan der også være meget koldt på toppen.

3 kommentarer

Skriv et svar