Arkiver

Nyheder

Den nye skattereform ophæver iværksætterskatten

Det brede skatteforlig, der kom på plads tidligere i dag, giver startups en rigtig god start på weekenden. Det der er blevet kritiseret fra centraler personer i den danske startupscene og med hjælp fra en kampagne fra bl.a. Westart, har gjort at regeringen og oppositionen har lyttet og fjernet iværksætterskatten.

Iværksætterskatten gik i helt korte træk ud på, at der var skat på investeringer. Investorer som ejede mindre end 10 % af et selskab blev beskattet med ekstra 12 %. Det betød at man med mindre investeringer kunne ramme en beskatning på hele 67 %.

Der har længe været debat om iværksætterskatten og formand for DVCA, var ude i skarpe vendinger, da han blev interviewet af Politiken i sidste måned.

“Det har været en lammetæver til det danske vækstlag, fordi investeringerne simpelthen er stoppet. Det er fremtidens Novo og fremtidens Danfoss, det her i høj grad har ramt«, sagde Jannick Nytoft til Politiken.

Trendsonline.dk følger op på denne gode nyhed og fjernelsen af skatten, som blev indført i 2010. Vi håber på, at det kan være med til, at få pilen til at pege endnu mere i den rigtige retning.

Skriv et svar