Arkiver

Nyheder

MeeWee gør registrering og godkendelse af fravær til en leg

En ny startup-virksomhed er kommet indenfor hos FoundersHouse. Flere mener at dette er stedet at befinde sig i København, hvis man har en tech-startup. Den nye virksomhed, som konsulentvirksomheden Enterlab står bag, hedder MeeWee og vil gøre det meget nemmere for virksomheder at registrere fravær fra deres medarbejdere.

Det er Søren Madsen og Henrik Mohr fra Enterlab, samt deres samarbejdspartner Marianne Knudsen, der står bag MeeWee. Der er brugt en del tid på at diskutere konceptet igennem med potentielle kunder for at kunne indarbejde deres feedback så tidligt som muligt.

Den grundlæggende idé til MeeWee har været på vej gennem de mange år MeeWee’s foundere har arbejdet som konsulenter hos mange af Europas og verdens førende virksomheder indenfor deres felt.

“I virkeligheden er MeeWee blot én af mange ideer vi har samlet i en lang bruttoliste. Da vi startede Enterlab i februar i år, var formålet at finansiere produktudvikling ved hjælp af consulting. Efter en udvælgelsesfase der varede omtrent to måneder, faldt valget på idéen der nu er blevet navngivet MeeWee. Særligt HR-baserede arbejdsgange er mange steder uacceptabelt tunge og omstændige, og mange virksomheder har stor fokus på at forbedre disse da den opnåede gevinst er stor fordi den inkluderer alle virksomhedens medarbejdere”, siger Henrik Mohr fra MeeWee.

MeeWee rydder op i administrativ rodebunke

Kort fortalt er MeeWee en web- og mobilbaseret registrering og godkendelse af fravær til medarbejdere og deres managers. MeeWee er beregnet til store og mellemstore virksomheder, der ofte har mindst ét stort ERP-system i forvejen som MeeWee kan integreres op imod. Deres primære målgruppe er virksomheder med 500 medarbejdere og opefter, men den store fordel ved brug af MeeWee findes allerede fra omkring 100 medarbejdere.
“Multinationale virksomheder hvor teams ofte er spredt over flere geografiske regioner nyder ekstra benefits af vores løsning, da der er lagt stor vægt på at minimere det administrative arbejde for managers. Medarbejdere vil kunne registrere sygdom, ferie og lignende på ingen tid, og ofte få eksempelvis godkendt deres ferie i løbet af få øjeblikke. Dette muliggøres blandt andet ved hjælp af moderne web- og mobilteknologi, samt vores let-anvendelige manager-værktøj der gør det let at planlægge og tage de nødvendige beslutninger”.

MeeWee er først og fremmest baseret på Clojure og ClojureScript. Løsningen er hostet på Amazon EC2 og benytter DynamoDB. Web-versionen fungerer i almindelige webbrowsere, og er ligeledes optimeret til mobile browsere. Deres første native app bliver til iOS, og bliver en ren native app.

De næste 6 måneder går med at nå fra lukket alpha til åben beta. MeeWee er nået langt med forretningslogikken og er stort set færdig med den grundlæggende del af platformen:
“Man kan benytte MeeWee allerede nu, da vores tidligere web- og iOS-prototype fungerer sammen med vores nuværende service-platform. Ydermere skal de næste 6 måneder naturligvis bruges på at udbrede kendskabet til MeeWee”, afslutter Henrik

Vi følger MeeWee der har fat i den nye store trend Enterprise 2.0. Vi ser hvor de kommer hen og har aftalt at tage en snak med dem i starten af det nye år. Endnu en dansk startup-virksomhed er født, og med fundament i Founders House plejer det kun at blive godt.

1 kommentar

Skriv et svar