Arkiver

Nyheder

Ugens Boganbefaling #10 – Make Something People Love

Hvorfor sidder Alexis Ohanian sammen med sin kæreste  på en fredag aften og pakker kuverter og slikker frimærker? For pokker, Alexis er trods alt manden bag henholdsvis Reddit, som du helt sikkert kender og Hipmunk, en rejseportal, der har i sig selv har rejst omkring 20 mio $.

Svaret er, at disse kurverter bliver sendt til de allerførste mennesker, der har givet feedback på Hipmunk. Kuverterne bliver fyldt med hvad han selv kalder Hipmunk Swag, nemlig stickers, nøgleringe og andet godt. Spørgsmålet er: Hvorfor gør han det?

Alexis Ohanian er en sand ‘Startup Guy’ som han selv kalder det. Hans bog “Make Something People Love” er en hurtigt læst. Bogen er 58 sider, der bobler af forfriskende indsigter og reelle brugbare tips til marketing, design og frem for alt udviklingen af din egen startups DNA.

Ohanian’s grundtanke er: Find ud af hvorfor du laver netop det du laver. Husk at det er i sidste ende mennesker af kød og blod, som du laver din hjemmeside, app eller tjeneste til. Uden dem, ingen traction, ingen succes og ingen lange artikler om dig på forsiden af Børsen. Når du har styr på din startups DNA, vil den komme til udtryk i dit design, i din kommunikation og gøre det mere intuitivt at tage beslutninger både taktisk, strategisk og produktmæssigt.

Marketing behøver ikke æde din virksomheds budget

For at komme tilbage til spørgsmålet jeg stillede før, så er Alexis fascineret af små kampagner, der rammer, begejstrer og overrasker mennesker. Uden at det koster det store. Han afslører f.eks. at det samlede marketing-budget for Reddit, nogensinde, er blot 500$!

Der er en række eksempler på sådanne kampagner i bogen. Et fedt eksempel er Wufoo: Hver uge sætter en medarbejder fra Wufoo sig ned, og skriver personlige, håndskrevne takkebreve til en række af deres betalende kunder. Og som forfatteren skriver, så er nedenstående billede ikke et han har fra fra Wufoo: Det er selvfølgelig et, den glade kunder har delt med sine venner på Flickr.

Jeg vil varmt anbefale denne lille bog til alle der er i gang med startupaktiviteter. For det første er det spændende at høre direkte fra en så succesfuld entreprenør, for at det andet kan man ikke blive andet end glad og inspireret af at læse den.

Bogen koster 5$ og kan hentes til iPad, Kindle eller som PDF

Skriv et svar