Arkiver

Nyheder

Pitch-doktoren Bill Joos underviste danske startups

Vi sidder hos Accelerace hos Symbion, hvor vi er sammen med 30-40 håbefulde iværksættere fra nogle af de mest spændende it-startups i Danmark. At det er nogle at de mest fremadstormende startups, bliver endnu tydeligere ved at det er Bill Joos, pitch doktoren fra Silicon Valley, der står og klæder de danske startups på til at få større chance for succes med deres forretning.

Bill Joos er stifter af Go To Market Consulting og er ekspert i at gøre startups klar til at præsenterer deres produkt eller service overfor potentielle investorer og kunder. Han har tidligere haft Garage Technology Ventures sammen med Guy Kawasaki og har investeret og hjulpet rigtig mange startups.

Bill Joos er skarp og det er tydeligt at her er der tale om en af de bedste, han klæder deltagerne på og giver dem en model han har haft succes med, og med den erfaring som han har og her snakker vi om han har kigget 90.000 executive summaries igennem. Kan man ligesom deltagerne nikke anerkendende til denne model, og selv om Bill Joos flere gange siger” at dette ikke er en sikker model” så virker den 100 % sikker.

“Man lærer rigtig meget fra de andre deltagere, der er rigtig mange fede personer fra forskellige startups i Accelerace programmet, der har rigtig meget erfaring”, siger Steffen W. Frølund fra Bownty og fortsætter

“Og dette indlæg med Bill Joos har været rigtig godt og det er super fedt at være med i Accelerace, når de kan trække sådan en kapacitet hjem fra USA”

Long is lazy, brief is hard
Alle kan lave et executive summary på 6-8 sider, det der er svært er at lave et der er kort og præcist beskriver, mission, problem og løsning. Et executive summary der er forståeligt og giver en hurtig oversigt, heraf ordet brief, for startuppens potentiale. Her prøver Bill Joos i løbet af dagen at printe ind i deltagernes hoved at long is lazy and brief is hard. Bill Joos gør dette endnu tydeligere ved at citerer en tidligere amerikansk præsident:

“Hvis jeg (red. præsidenten) skulle holde en tale på en time, så ville jeg kunne lave den til dagen efter, men hvis jeg skulle lave en på fem min. så ville jeg skulle bruge en uge”

Alt den erfaring deltagerne har fået med hjem kan bruges når de i starten af december, helt præcist 6. december i Holstebro, link til eventen og 12. december i København, link til eventen, skal præsentere deres idé til investorday. Trendsonline.dk kommer til at dække begge events og glæder sig til og se om denne intense undervisningsdag af doktoren fra Silicon Valley har båret frugt.

Skriv et svar