Arkiver

Nyheder

Førende Open Source eksperter mødes på Copenhagen Business School

Programmet for Open Source Days konferencen er ved at være endeligt på plads, og det er i år lykkes at tiltrække adskillige førende Open Source eksperter fra hele verden. Udbyttet for startups kan blive stort, da det er en fantastisk mulighed for at få indblik i, hvordan man kan bygge et startup op på open source.

Bestyrelsesformand Bryan Østergaard udtaler:

“Open Source Days konferencen har igennem de sidste 15 år etableret sig som en seriøs konference der er i stand til at tiltrække selv de helt store navne indenfor blandt andet Linux. Vi har i år samlet udviklere og trend skabere fra 3 kontinenter og er stolte af at kunne præsentere førende udviklere indenfor så forskellige projekter som Mozilla, Linux kernen og LibreOffice.”

Fra Mozilla Foundation kan man møde en af de ledende udviklere fra det åbne Persona ID system. Han vil snakke om, hvorfor det er så vigtigt med en åben ID løsning i stedet for lukkede løsninger som for eksempel NemID, og hvordan de sikrer den bedst mulige sikkerhed. Der bliver også rig lejlighed til at høre om, hvordan Mozilla sikrer, at Firefox webbrowseren virker på de mange forskellige Android telefoner, der findes på markedet.

Adspurgt om Linux udtaler Bryan Østergaard:

“Linux spiller en fortsat større rolle i verdenssamfundet og undersøgelser viser at om 70% af alle websites kører på Linux og andre Open Source systemer. Størstedelen af internet udbydere ser også Linux som en forretningskritisk del af deres infrastruktur. Vi ser det som et stort spring fremad at Open Source Days i år har været i stand til at tiltrække nogle af de helt centrale Linux udviklere inden for bl.a. firewall teknologi og netværkssoftware rettet mod større IT og teknologi virksomheder. Det er endvidere lykkedes at lave et meget spændende kursus i samarbejde med disse Linux udviklere lige før konferencen.”

I Danmark har OpenOffice og søster projektet LibreOffice ofte været til diskussion i den offentlige debat de sidste par år. Der kan være mange licenskroner at spare på at skifte fra eksempelvis Microsoft Office til det gratis LibreOffice på landets mange skoler. Også for startups kan det have stor økonomisk betydning, hvis de har mulighed for at anvende open source programmer. Leif Lodahl er projekt leder i det danske LibreOffice projekt, hvor han blandt andet arbejder for at sikre bedre samarbejde mellem LibreOffice, OpenOffice og Microsoft Office.

Open Source Days afholdes i weekenden 9. og 10. marts 2013 på Copenhagen Business School, Solbjerg Plads, 2000 Frederiksberg. Copenhagen Business School udstiller bl.a. selv et underprojekt for deres Sustainability Business in Society Platform. Billetter til konferencen og kurserne op til konferencen kan købes på http://opensourcedays.org/2013/tickets.

Open Source Days Aps har til formål at udbrede kendskabet til Open Source, åbne data og åbne standarder i Danmark.

Skriv et svar