Arkiver

Nyheder

Overblik: Sådan har netmedierne udviklet sig

De danske netmedier har været meget igennem lige fra simple design til dedikerede iPad-satsninger. Vi hopper en tur i tidsmaskinen og giver dig overblikket forud for Startup Weekend Copenhagen Media. 

[easyembed field=”Tidslinje over medieudviklingen”]

Få opfindelser har revolutioneret den måde, vi ser resten af verden på. Johann Gutenbergs opfindelse af bogtrykkerkunsten i 1440 har gjort, at vi siden har kunnet fordybe os i alt lige fra bøger og aviser til tilbudsaviser.

I hundredvis af år var den trykte avis altafgørende informationskilde. Så kom radioen og senere fjernsynet, men intet har truet avisernes eksistensgrundlag, som da engelske Tim Berners-Lee begyndte at lægge grundstenene til internettet i 1989.

Det første danske medie kom på internettet i 1994, og siden har mange ting i mediebranchen forandret sig. Få nogle af de mest afgørende nedslag i historien i tidslinjen øverst i artiklen.