Arkiver

Nyheder

Disse tolv idéer skal der arbejdes på i København

Efter en ganske intens aften valgte deltagerne ved Startup Weekend Copenhagen Media tolv ideer. Her sidst på aftenen er de tolv idemænd (og kvinder), sammen med deres nydannede grupper, gået i gang med arbejdet på deres ideer til mediebranchen.

I morgen vil vi på Trendsonline.dk gå i dybden med dem, men indtil videre er her de tolv ideer kort gengivet:

Penge til lokale nyheder
En britisk fyr står bag ideen. Han elsker lokale nyheder, men synes tit, de er shit, som han beskriver det. Derfor har de brug for penge.

Site, der gør nyheder på sociale medier forståelige
Ting går for hurtigt på bl.a. Twitter og Facebook. Pigen som pitchede ideen forklarede, hvordan hun ikke kan følge med i nyhedsstrømmen på sociale medier. Særligt inden for politik. “Det demokratiske samfund, vi lever i, kan måske ikke bestå, fordi de unge ikke forstår politik.” Hendes ide er derfor at skabe et site, hvor indholdet fra sociale medier gøres forståeligt og enkelt.

Vil sparke gang i biografen
Biografindustrien har ikke udviklet sig i mange år, siger idemanden, der derfor vil hjælpe dem med det. “Folk skal kunne spille spil på deres smartphones inden trailerne. Hver gang folk kommer i biografen, vil der være et nyt spil, folk kan spille.”

Lær af andre studerende
Hvorfor kan man ikke lære af de studerende, der havde ens kursus på sidste semester? Det er pitcherens ide at lave et redskab til at studerende kan undervise studerende. Pitcheren kalder det Edify.

Medier skal kunne fravælge reklamer
Reklamemand pitchede denne ide. “Medier har indhold og reklamer. Reklamer er et problem, for de er drevet af reklamemænd, der vil sælge lort. Derfor skal medier kunne vælge, hvilke reklamer, der kommer ind på deres sider.”

Feedeat
Jonas fra CBS pitchede ideen om at præsentere nyheder på sociale medier bedre. Feedeat  skal sortere og udvælge nyhederne ud fra ens sociale liv og nyhedernes alder.

Butikken skal kende dig
Butikker skal have detaljerede oplysninger om deres kunder mod at tilbyde gratis wifi.

Newsfix – Netflix for nyheder
Aviser arbejder på betalingsmure, men som bruger vil vi ikke betale til alle mediehusene. Du skal derfor selv kunne vælge indhold fra de forskellige aviser. Navnet er Newsflix.

Club’en skal kende dig
Student fra CBS med interesser for clubliv vil personalisere kontakten mellem klubber og gæster.

Simuler en bytur
Måske den skøreste ide, der blev valgt. Ideen er en virtuel simulator med videoindhold, så brugerne kan deltage i bylivet uden at være til stede fysisk.

Keep the nerds indoor
Pitcheren vil lave et spil, der skal holde nørder indendørs.

Rabat til arbejdsløse
Pitcheren er studerende og har undret sig over, at han mange steder får rabat som studerende, mens arbejdsløse ikke gør. Han vil derfor lave en app, der formidler rabatkuponer og andre tilbud til de over 150.0000 arbejdsløse i Danmark.