Arkiver

BusinessNyheder

Rentecarlo kører i stilling til kampen om markedet for privatbiludlejning

Efter en rejse til Barcelona hvor de tre foundere fra Rentecarlo boede i en lejlighed de have lejet gennem AirBnB blev ideen til Rentecarlo født. Efter først at have været skeptiske overfor at bo i en privatejet lejlighed blev oplevelsen positiv, og da de sad et par timer i flyet på vej hjem fra Spanien blev ideen synliggjort på mange af flyets servietter. Noter med første version af forretningsmodel og samarbejdspartnere på plads, og ideen om at lave en AirBnB for biludlejning var født.

Rentecarlo besvæger sig ind på et marked der er godt besat og der kommer hele tiden nye spillere til. Vi har tidligere skrevet om GoMore, som Jesper Buch investerede i tilbage i april, MinBilDinBil er der også og nu er det næste startup på banen og vil være med til at tage markedsandele i det disruptede marked for biludlejning til private.

De tre foundere, Jens Jarl Broe, Jacob Aleksander og Mads Hostrup Mortensen  står bag Rentecarlo, og Jens og Mads kender hinanden fra barnsben, og Jacob mødte Mads på en ferie i Spanien. Teamet mener selv at deres meget forskellige uddannelser skaber det rigtige fundament for Rentecarlo, og netop denne differentiering af kompetencer har fra starten af været med til, at der har været styr på selv de mindste detaljer

 “Vi har haft et meget stort fokus på at lave så realistiske tidsplaner og milestones som muligt. Eftersom vi alle tre har forskellige uddannelsesbaggrunde og dermed ansvarsområder, så er det meget vigtigt for os, at vi hele tiden når vores individuelle delmål, så vi undgår flaskehalse.”, uddyber Mads Hostrup Mortensen fra Rentecarlo og fortsætter fortællingen om hvor vigtigt værktøjer har været for deres styring af projektet.

“Vi bruger diverse software til at styre vores tid og fokus. Bl.a. bruger vi Wunderlist til at dele to-do’s, fordele arbejdsopgaver og bare holde overblik over projektets forløb. Det har indtil videre dækket vores behov og gjort det let at holde fokus.”

Benhårdt fokus på den mest troværdige service
Troværdighed og stabilitet er nøgleordenen for alle spillerne i dette space, hvis man som bilejer skal leje sin bil ud, skal man være sikker på at det ikke er en flok 18 årige der vil bruge din Audi A4 til at brænde dæk af og på den anden side vil man som lejer og sikre sig at man ikke lejer et lig.

 “Vi har et tosidet marked, hvor vi prøver at skabe størst mulig værdi for vores brugere. Vi arbejder benhårdt mod at lave den mest troværdige og stabile platform, der faciliterer biludlejning mellem private bilejere og lejere. Hele vores omdrejningspunkt i projektet er at skabe værdi. Det skal give mening at bruge Rentecarlo. Derfor arbejder vi meget med incitamenter og indgangsvinkler – og det vil I inden længe kunne se.”, siger Mads og fortæller videre.

“Når vi har fået et vist antal brugere, vil vi udvide vores indtjeningsmuligheder og serviceniveau for vores brugere. Det glæder vi os selvfølgelig meget til. Men vi tager én ting ad gangen.”

Folk har taget super godt imod idéen omkring Rentecarlo og de tre foundere er glade for at ikke at skulle “uddanne” folk i tanken om at deles om det vi ejer, her har  Airbnb allerede nedbrudt en del af folks indledende skepsis. Og selv om der er mange spillere i markedet så er Rentecarlo klar til at tage kampen op

“Vi holder selvfølgelig meget øje med, hvad vores konkurrenter foretager sig, så vi hele tiden holder os ajour med markedet. Vi har stor erfaring inden for UX og vores forcer er primært inden for tech og design, så det er netop her vi arbejder benhårdt for at være de bedste. Vores forretningsfokus er på brugerne og det er dem vi vil give en gode oplevelse. Med det i baghovedet, tror vi på at vi kan komme ud på den internationale scene og positionere os stærkt i forhold til vores konkurrenter.”

Højt ambitionsniveau hos de tre foundere
En af de største udfordringer som Rentecarlo har mødt fra starten af har været en skepsis overfor denne type platform, men som Mads også fortæller ovenfor er fokus for dem at skabe den mest troværdige platform hvor brugerne nemt og sikkert kan udleje deres bil. Teamet der er på tre mand arbejder på højtryk for at få tingene til at ske, men ekstra ressourcer er også noget der for Rentecarlo, kunne have gjort processen mere optimal

 “Vi er et tremandshold – med supplerende hjælp fra vores netværk. Der sker rigtig meget lige nu, hvilket er super fedt, men det vil selvfølgelig rykke hurtigere på sig, hvis vi var lidt flere på holdet. Vores høje forventninger og ambitionsniveau får ikke tingene til at gå stærkere.”, siger Mads og fortsætter

“Men vi har samlet et stærkt team, der gør at vi kan klare alt inhouse og dermed holde udgifterne nede. Vi har oplevet at flere startups dør relativt hurtigt pga. manglende ressourcer. Vores team har startup-erfaring og vi har hver især samlet erfaringer fra forskellige projekter i hver vores felt. Vi har derfor kunnet rykke rigtig hurtigt fra start. Vores rollefordeling gør også at vi ikke behøver at konsultere hinanden hele tiden. Vi stoler på hinandens evner og at vi hver især overholder deadlines uden at gå på kompromis med kvalitet”.

Rentecarlo har lagt en marketingstrategi, som de vil bruge til at vækste nationalt og internationalt. Det meste af deres energi skal bruges online, men der er også flere offline initiativer der skal testes af.

“Jeg tror vores nøgleord til vækst er en uendelig cirkel af splittest, analyser og forbedringer”, siger Mads og afslutter dette interview med et kig ind i spåkuglen om hvordan de næste seks måneder kommer til at se ud for dem

“Vi har meget på programmet for de næste seks måneder. Der går ikke længe før vi har den endelige udgave af Rentecarlo klar. Derefter har vi en masse spændende og udfordrende punkter på vores roadmap for de næste seks måneder. De tæller bl.a. internationalisering af platformen, funding, strategiske partnerskaber m.m.”

Skriv et svar