Arkiver

Nyheder

Cleanweb klar med første meetup i Danmark

For tiden popper forskellige Cleanweb netværk op overalt på kloden – lige fra Brasilien over Ukraine til Israel. Nu er tiden også kommet til Danmark, hvor den lokale afdeling holder deres første meetup i starten af oktober.

Onsdag den 2. oktober vil første Meetup I Cleanweb Denmark blive afholdt på ITU og tankegangen samt mulighederne med Cleanweb vil blive præsenteret. I samme forbindelse vil Københavns kommune præsentere Copenhagen Connecting, byens nye ”Internet of Things Strategi”, for deltagerne. Potentialet for brug af data er nemlig stort i København og nyligt udgivet rapport angiver at Københavns kommune igennem opsamling af data kan øge antallet samfundsgevinster med 4,4 milliarder kroner årligt. De gevinster skal komme igennem en optimeringen af byen, som Cleanweb netværket i høj grad kan være med til at udvikle løsninger til.

Men man behøver absolut ikke være den store IT haj for at være en del af Cleanweb Denmark udtaler medarrangør af det første danske Meetup, Frederik Jonsbak Rohde.

”Jeg er personligt ikke nogen haj til hverken programmering eller brug af data, men jeg har andre kompetencer og en passion for at lave løsninger, som kan gøre måden, som vi gør ting på, mere bæredygtig. Med Cleanweb har jeg mulighed for at møde personer, som kan de hardcore ting, og når forskellige kompetencer og synspunkter mødes, kan der opstå spændende ting,” siger han og fortsætter;

“Til et Silicon Drinkabout Meetup mødte jeg en fyr, som ville lave en logistik platform for folk, som skulle have transporteret ting. Han ønskede, at hvis folk alligevel havde plads i deres bil, og andre stod at skulle have transporteret ting til samme destination, at de kunne finde et sted at mødes. På den måde kunne vi udnytte vores ressourcer bedre, og det er jo et smukt Cleanweb eksempel.”

Meningen med disse Meetups er, at der netværkes og deles viden på tværs, som er med til at uddanne medlemmerne mod en senere Hackathon. Det samme er målet i Cleanweb Denmark, som i øjeblikket arbejder på at afholde en Hackathon i starten af det nye år med fokus på hjælpe København med at nå deres klimamål.

Mere om Cleanweb

Cleanweb er et globalt initiativ som arbejder på at tackle store problemer ved hjælp af software. Med clouds, social media, mobile, big data og connectivity har der åbnet sig helt nye muligheder for at finde frem til mere effektive udnyttelser af vores begrænsede ressourcer. Det kan eksempelvis være indenfor energi, transport, vandforsyning, sundhed og fødevarer, hvor der er enormt potentiale for at gøre lave forretningsmodeller som gør en forskel.

Cleanweb paraplyen giver mulighed for at forskellige sektorer kan mødes og arbejde med udfordringer og løsninger. Det kan være den offentlige sektorer, der efterspørger løsninger, iværksættere, der kan skabe disse løsninger, og til sidst investorer, som ser potentiale i at få løsningerne udviklet og derfor tilbyder at stå for finansieringen. Blandt de mere kendte Cleanweb løsninger finder man AirBnB, Nest, ZipCar, SideCar og Solar Mosaic.

Skriv et svar